NOSITE KIŠOBRAN

Dosta kiše i grmljavine, od nedjelje do +25

03.05.2013 u 09:27

Bionic
Reading

Vrijeme će u cijeloj Hrvatskoj u narednim danima, a osobito od nedjelje, biti vrlo nestabilno s dosta pljuskova, ali i sunčanih razdoblja. Najviše dnevne temperature posvuda će malo pasti pa će biti primjerenije dobu godine

U petak će u cijeloj Hrvatskoj biti djelomice sunčano, ponegdje s prolaznom umjerenom naoblakom, a postoji vjerojatnost za lokalne pljuskove, uglavnom u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab jugozapadnjak, a na Jadranu će vjetar biti slab promjenjiva smjera. Najviša dnevna temperatura zraka posvuda će biti od 21 do 26, a u Slavoniji do 28°C.

U subotu se nastavlja razdoblje promjenjivog i relativno nestabilnog vremena pa će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno do djelomice sunčano uz mjestimično umjerenu naoblaku, no i dalje je moguć lokalni pljusak i to naročito u drugom dijelu dana u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna kretat će se od 21 do 26, a u Slavoniji do 28°C.

U nedjelju će premještanjem fronte preko naših krajeva vrijeme postati još nestabilnije. U cijeloj zemlji će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali uz povremenu kišu ili pljuskove praćene grmljavinom. U odnosu na Jadran u unutrašnjosti će oborine biti obilnije. U kopnenim će krajevima zapuhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na sjevernom Jadranu umjerena bura, dok će u preostalim dijelovima Jadrana puhati slab sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 20 do 25°C.

U ponedjeljak će i dalje biti nestabilno uz promjenjivu naoblaku i povremenu kišu ili pljuskove praćene grmljavinom. Više oblaka očekuje se u unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu, dok će u Dalmaciji ipak biti nešto više sunca, ali i dalje uz mogućnost za povremenu kišu ili pokoji pljusak. U unutrašnjosti će puhati uglavnom slab vjetar sjevernih smjerova dok će na Jadranskoj obali puhati slaba do umjerena bura, a slab sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 19 do 24°C.

Nastavak tjedna ne donosi značajniju stabilizaciju vremena, pa će i dalje biti promjenjivo uz mogućnost za povremenu kišu ili lokalni pljusak. Više sunca, a manje kiše očekuje se na Jadranu. Temperature će biti nešto niže u odnosu na prethodno razdoblje.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.