borba protiv korupcije

DORH i USKOK upali jutros u 6 sati u zagrebačku Gradsku upravu, oglasio se i Tomašević

30.06.2021 u 10:01

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kratkim se priopćenjem osvrnuo na akciju DORH-a i USKOK-a u Gradskoj upravi

'Jutros u 6:00 su službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1.

>>> Od ranog jutra USKOK privodi po Zagrebu, uhićen glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio da nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te da će se i dalje zalagati za trasparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava', priopćeno je iza Grada Zagreba.

Uskok i policija uhitili su u srijedu ujutro u novoj antikorupcijskoj akciji nekoliko osoba osumnjičenih za korupciju, među kojima je po pisanju medija i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

  • +15
Pretres kuće glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Zasad se nije mogla dobiti potvrda od policije i Uskoka, no mediji navode da se navodno radi o sumnji u počinjenje koruptivnih kaznenih djela i to mahom vezanih za poslove zagrebačke gradske uprave.

Jutarnji list objavio je kako je prema neslužbenim informacijama riječ o sumnjama u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine.

Na meti Uskoka navodno je i Kazimir Bačić koji je po pisanju Večernjeg lista uhićen zbog spornog ugovora koji je u ime HRT-a potpisao s Tvornicom žarulja.