SVI BJEŽE

Potpredsjednica zagrebačkog SDP-a napustila stranku i prešla u Bandićev klub

30.08.2018 u 16:17

Bionic
Reading

Osipanje SDP-a nastavilo se i na lokalnom nivou. Dojučerašnja potpredsjednica zagrebačkog SDP-a Tamara Čubretović, potvrđeno je za tportal, napustila je stranku

Čubretović je na nedavnim unutarstranačkim izborima izabrana za potpredsjednicu zagrebačkog SDP-a, a uz to je bila i šefica SDP-a Črnomerec. Bila je i članica Glavnog odbora stranke te je, između ostalog, prije izlaska iz stranke, glasala i za suspenziju Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića.

Da je izašla iz stranke potvrdio nam je šef zagrebačkog SDP-a Gordan Maras, no razlozi odlaska Čubretović, koja je slovila kao osoba bliska struji Davora Bernardića, zasad su ostali nepoznati. Naime, što ju je ponukalo na ovakvu odluku pokušali smo pitati i samu Čubretović no na naše pozive nije odgovarala.

Ime Tamare Čubretović već je osvanulo na popisu članova Bandićevog kluba u zagrebačkoj Gradskoj skupštini gdje bi trebala nastaviti rad kao nezavisna zastupnica. Njenim odlaskom SDP-u je u skupštini ostalo pet zastupnika, no klub im ipak ojačavaju vijećnik HSS-a Ilija Ćorić i Renato Petek iz Naprijed Hrvatska.

Njen prelazak u Bandićeve redove ne čudi jer je od ranije zaposlenica Zagrebačkog velesajma te se u SDP-ovim gradskim krugovima već ranije spekuliralo da bi mogla 'prebjeći'.

Čubretović se već spominjala uoči zagrebačkih unutarstranačkih izbora kada su SDP-ovci neslužbeno u nju upirali prstom zbog izbacivanja nekih članova, kao što je tportal pisao.

  • +17
Sjednica Glavnog odbora SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL