PICEK, NI GUBITI NE ZNA

Donald Trump poziva na revoluciju... ako treba

07.11.2012 u 06:54

Bionic
Reading

Kralj nekretnina Donald Trump uopće nije sretan zbog uspješne kampanje Baracka Obame koja mu je osigurala drugi mandat u Bijeloj kući

Kao i mnogo puta do sada, Trump je svoje nezadovoljstvo istresao na Twitteru, posebno se okomivši na Izborni kolegij i općenito na demokratski proces u Sjedinjenim Državama:

– Ovaj izbor je varka i lakrdija. Mi nismo demokracija!
napisao je Donald i dometnuo:
– Više glasova jednako poraz... revolucija!

U vrijeme kad je divljao po Twitteru, njegov pulen, republikanski kandidat Mitt Romney, imao je malu prednost u ukupnom broju glasova pred Obamom, a ostalo je i još glasova za brojanje.

U jednom od sljedećih tvitova, Trump je Izborni kolegij, koji je dopustio promatračima da proglase Obaminu pobjedu u 11,12 po lokalnom vremenu, nazvao 'katastrofom za demokraciju'.

Prije samo 12 godina isto su to mogli reći mnogi demokrati, kada je u tijesnoj utrci na Floridi 2000. pobjednikom proglašen republikanac George W. Bush, koji je na kraju imao manji broj glasova birača od svog suparnika. Pa su muški priznali poraz i čestitali pobjedniku.

Ostaje vidjeti je li Trump imao ozbiljne namjere vezane uz izbornu reformu ili ga je jednostavno uzrujala Obamina pobjeda i poraz njegovog kandidata, zbog čega nije mogao na Twitteru napisati: 'You're Fired!' (Otpušten si!).

Trump se javno suprotstavljao Obami tijekom kampanje te je više puta ponovio zahtjev da američki predsjednik podastre rodni list i druge dokumente.