vraćaju se stare cijene karata

Domovinski pokret: Suspenzija odluke o poskupljenju prijevoza u Osijeku je PR spin

11.01.2023 u 15:15

Bionic
Reading

Domovinski pokret (DP) ocijenio je u srijedu da je jučerašnja najava osječkoga gradonačelnika Ivana Radića o suspenziji odluke o poskupljenju gradskog prijevoza PR spin, čiji je cilj prezentirati Radića kao spasitelja građana iako je on bio taj koji je potpisao odluku o poskupljenju

Predsjednik Županijske organizacije DP-a Krešimir Čabaj rekao je na konferenciji za novinare kako se iz Radićeve izjave da se cijene vraćaju na razinu prije poskupljenja vidi tko je donio i prvu odluku o poskupljenju, što smatra neupitnim.

Čabaj je istaknuo da je gradonačelnik Radić odlučio vratiti stare cijene karata, a kada se govorilo o poskupljenju javnog prijevoza, gradonačelnik nigdje nije spomenut, nego se govorilo o odluci Nadzornog odbora Gradskog prijevoza putnika (GPP).

Pitanje koje se samo po sebi nameće jest gdje je bio gradonačelnik i što je radio proteklih 12 dana te jesu li reakcije građana nakon odluke o poskupljenju ugrozile HDZ-ov uzaludni spin oko poskupljenja u trgovačkim lancima i prilikom uvođenja eura, pa je s vrha stranke došla direktiva da se to poskupljenje poništi, a cijene vrate na staro, rekao je Čabaj.

Napomenuo je da je odluka donesena u strogoj tajnosti jer je 28. prosinca održan sastanak Nadzornog odbora osječkoga GPP-a o poskupljenju prijevoza, a vijest o tome je 'tiho' puštena u medije 29. prosinca poslijepodne, kad su građani bili u blagdanskim aktivnostima i nisu koncentrirani na vijesti koje im se serviraju na takav način.

Istaknuo je da zbog svega traže odgovornost svih onih koji su donijeli takvu odluku, koja je trebala samo njima znane troškove prebaciti na trošak građana.

Čabaj je zaključio da je uloga gradske oporbe upozoravati na namjerne ili slučajne propuste vladajućih, što DP i čini na najbolji mogući način jer je odmah reagirao na odluku o poskupljenju, a rezultati su odlukom o vraćanju cijena itekako vidljivi.