OGROMNA ŠTETA

Dolijali vandali koji su devastirali cijelu školu

29.01.2014 u 13:49

Bionic
Reading

Pronađeni su mladi vandali koji su u noći na ponedjeljak demolirali OŠ Pećine u Rijeci

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje provale i oštećenja prostora i inventara osnovne škole na području Pećina u Rijeci.

"Kriminalističko istraživanje provedeno je nad četiri osobe mlađe životne dobi koje policija sumnjiči za kaznena djela teške krađe i oštećenja tuđe stvari. Nakon kriminalističkog istraživanja o svim utvrđenim saznanjima bit će obaviješteno mjerodavno državno odvjetništvo", potvrdila nam je Ankica Kolić iz primorsko-goranske policije i dodala kako je utvrđivanje visine materijalne štete još uvijek u tijeku.

Osim što su provalili i demolirali ured ravnateljice škole, izgrednici su otvorili hidrant iz kojeg je cijele noći tekla voda čime je napravljena ogromna materijalna šteta.

Inače, u osnovnoj školi Pećine u Rijeci, u listopadu prošle godine postavljena je taktilna staza za slijepe učenike - prva takva u Hrvatskoj, za koju je Lions klub Rijeka darovao 60 tisuća kuna jer se radi o školi koju pohađaju slijepi i slabovidni učenici s područja cijele Primorsko-goranske županije.

Također, školska knjižnica, koja je u vandalizmu pretrpjela velike štete, opremljena je brojnim naslovima na Brajevom pismu.

Nastave u školi Pećine danas još nema, ali kako stoji na službenim internetskim stranicama škole, počet će sutra.