UVJETNO OSUĐENI

Dogradonačelnik Poropat razriješen te dužnosti

29.01.2009 u 15:09

Bionic
Reading

Dosadašnji riječki dogradonačelnik Đani Poropat (HNS) danas je na sjednici Gradskog vijeća razriješen dužnosti, a na njegovo mjesto dolazi Miroslav Matešić iz iste političke stranke

Đani Poropat je gradonačelniku Vojku Obersnelu predao ostavku na dužnost dogradonačelnika 20. siječnja, a razlog je nepravomoćna presuda riječkoga Općinskog suda na deset mjeseci zatvorske kazne uvjetno s dvogodišnjim rokom kušnje.

Po obrazloženju presude, Poropat, koji je 1997. bio direktor tvrtke "Adria rent a car", s namjerom da pribavi nepripadnu dobit za tu tvrtku, lažno je prikazao porez i kao odgovorna osoba nije ispunio obvezu prema državnom proračunu.

Đani Poropat rekao je na sjednici Gradskog vijeća da je ponosan na svoju poduzetničku djelatnost 1997. godine jer je u tvrtki s troje ljudi u trenutku kad je osnovana u deset godina zaposlio još 60 ljudi. Istaknuo je kako vjeruje da je ispravno radio, dodajući kako se sudska presuda temelji na mogućemu krivom knjiženju te da iz tvrtke nije nestala ni kuna.

Sve to događalo se prije moga političkog angažmana, rekao je Poropat.