vremenska prognoza

Do kraja tjedna uglavnom kiša, pad temperature i snijeg stižu za vikend

31.01.2018 u 07:29

Bionic
Reading

U većem dijelu zemlje bit će umjereno do pretežno oblačno, ujutro ponegdje magla, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za srijedu

Duljih sunčanih razdoblja bit će tijekom prijepodneva u središnjim predjelima, dok će u istočnoj Hrvatskoj prevladavati sunčano, prognoza je DHMZ-a.

Mjestimična slaba kiša očekuje se na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima, a prema noći i u Dalmaciji.

Vjetar u početku većinom slab. Poslijepodne će zapuhati umjeren jugozapadnjak, na istoku zemlje i jugoistočnjak, a na Jadranu jugo i južni vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 14 stupnjeva Celzija, u gorju i malo niža.

U četvrtak će biti vjetrovito i iznadprosječno toplo. Na Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu. U ostatku zemlje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, prema večeri jače naoblačenje, u zapadnim krajevima mjestimice i kiša. Vjetar umjeren do jak, u gorju na udare i olujan jugozapadni, a na Jadranu jako i vrlo jako jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na Jadranu od 7 do 10. Najviša dnevna većinom između 10 i 15 °C.

Do kraja tjedna, u većem dijelu Hrvatske slijedi pogoršanje vremenskih prilika, s kišom, a snijeg bi u Središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji mogao pasti u subotu.

U galeriji u nastavku pogledajte gdje će za vikend padati snijeg, a gdje kiša:

  • +7
Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal

Za vikend slijedi i osjetan pad temperature pa se treba toplije obući, a u prometu posebno paziti zbog moguće poledice na cestama.