SIVO I BLJUZGAVO

Do kraja tjedna i kiše i snijega; od -7 do +15

04.12.2012 u 10:53

Bionic
Reading

U preostalim danima tjedna vrijeme će i dalje biti promjenjivo; bit će uglavnom oblačno s kišom, susnježicom i snijegom, a na kopnu i niskim temperaturama koje će rijetko prelaziti pet stupnjeva Celzijevih. Sunčana razdoblja bit će rijetka i kratka, najavljuju prognostičari

U utorak će se ponovo naoblačiti s kišom i susnježicom, a u gorju i snijegom. Obilnije oborine očekuju se u drugom dijelu dana te tijekom noći na srijedu. Vjetar će biti slab južnih smjerova. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od -4 do 0°C, a najviša dnevna od 2 do 7°C.

Na Jadranu će u utorak također biti oblačno i kišovito uz vrlo izražene nestabilnosti praćene grmljavinskim pljuskovima. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak s olujnim udarima koje će popodne i navečer okrenuti na jaku i olujnu tramontanu. Jutarnja temperatura zraka biti će od 2 do 7°C, a najviša dnevna od 10 do 15°C.

U srijedu se u kopnenom području očekuje postupno smirivanje vremena. Tijekom jutra kiša je još moguća na krajnjem istoku. U drugom djelu dana je moguće i djelomično razvedravanje. Vjetar će i dalje biti slab do umjeren južnih smjerova. Jutarnja temperatura zraka bit će od -3 do 2°C, a najviša dnevna od 2 do 6°C.

Na Jadranu će u srijedu prije podne i dalje biti pretežno oblačno uz mogućnost za slabu kišu. U drugom dijelu dana na sjevernom dijelu moguće je mjestimično kidanje naoblake, dok će na srednjem i južnom dijelu i dalje biti mogućnosti za slabu kišu. Puhat će jaka tramontana s olujnim udarima koja će do kraja dana postupno slabiti. Jutarnja temperatura zraka bit će od 1 na sjeveru do 10°C na jugu, a najviša dnevna od 8 do 12°C.

Četvrtak će u prvom dijelu dana u kopnenom području biti pretežno oblačan, ali uglavnom suh. Sredinom dana moguća je slaba prolazna kiša, osobito u sjeverozapadnim krajevima. Krajem dana i tijekom noći će se postupno razvedriti, najprije u zapadnim krajevima, a zatim i u cijeloj unutrašnjosti. Puhat će uglavnom slab u Slavoniji i umjeren vjetar sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od -5 do 0°C, u gorju koji stupanj niža, a najviša dnevna do 6°C.

Na Jadranu će u četvrtak biti nestabilnije nego na kopnu pa će biti pretežno oblačno uz mogućnost za povremenu kišu. I na Jadranu se u drugom dijelu dana očekuje postupno razvedravanje i to najprije na sjevernom te djelu srednjeg Jadrana. Duž obale će puhati umjerena do jaka tramontana. Jutarnja temperatura zraka biti će od 0 na sjeveru do 5°C na jugu, a najviša dnevna od 8 do 12°C.

U petak ujutro će u većem dijelu Hrvatske biti će pretežno do djelomice sunčano. Sredinom dana će se ponovno postupno naoblačiti, najprije u zapadnim i gorskim krajevima te na sjevernom Jadranu, a do kraja dana u cijeloj zemlji. Novi poremećaj donijet će i nove oborine i to slabu povremenu kišu u kopnenim krajevima, susnježicu u gorskim te kišu praćenu grmljavinom duž Jadranske obale, gdje je tijekom noći na subotu moguće i izraženije nevrijeme. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od -2 do -7, a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti oko 5°C, a na Jadranu od 7 do 12°C.

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno oblačno s kišom, u gorskim krajevima i snijegom. Glavnina oborine past će tijekom dopodneva, a na južnom Jadranu je još ponegdje moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme. U unutrašnjosti će se tijekom cijelog dana temperature kretati u rasponu od -3 do 3°C. Na Jadranu će jutarnje ići od 3 na sjeveru do 7°C na jugu, a najviše dnevne od 7 na sjeveru do 12°C na jugu.

U nedjelju će i dalje biti oblačno s oborinama, slabim i povremenim snijegom i susnježicom u kopnenim krajevima, a kišom na Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar sjevernih smjerova dok će na Jadranu zapuhati umjerena do jaka bura ponegdje s olujnim udarima. U unutrašnjosti će se tijekom cijelog dana temperature kretati u rasponu od -4 do 1°C, a u gorskim krajevima će biti koji stupanj niže. Na Jadranu će jutarnje temperature biti od 0 na sjeveru do 6°C na jugu, a najviše dnevne do 9°C.