PLAHI KAO SRNA

Dnevnik HTV-a znalački obrezao Šeksov gaf

21.09.2016 u 16:22

Bionic
Reading

Da je središnja informativna emisija HTV-a vječno blagonaklona prema političkoj opciji koja je na vlasti, nije to nikakva tajna, a to se još jednom dokazalo u sinoć emitiranom Dnevniku koji je uređivala Marta Šimić Mrzlečki

Naime, jučer je tokom dana HDZ-ov doajen Vladimir Šeks dobrano nasmijao novinare i javnost kad je, komentirajući aktualne pregovore HDZ-a i Mosta o formiranju Vlade, ustvrdio da su 'pregovori plaha biljka, kao srna'.

Konkretno, Šeks je jučer prilikom ulaska u prostorije HDZ-a novinarima izjavio sljedeće: 'Pregovori su vrlo nježna i plaha biljka, kao srna. Neki čudan zvuk ih može malo uznemiriti.'

Kako to već obično biva nakon lapsusa jednog političara, na društvenim mrežama je, barem među korisnicima koji se informiraju na portalima koji su ispravno prenijeli Šeksovu izjavu, uslijedila zabava na račun HDZ-ovca. No da onaj dio javnosti koji ne prati vijesti tokom dana bude uskraćen za Šeksov lapsus i pripadajući smijeh, pobrinula se 'vrijedna' ekipa HTV-ova Dnevnika.

Evo kako je informacija o Šeksovoj izjavi prezentirana u sinoćnjem središnjem Dnevniku HTV-a: 'U interesu je pregovaračkog procesa, smatra Vladimir Šeks, da se o detaljima pregovora previše ne govori jer oni su, kaže, kao srna.' Nakon te rečenice koju izgovara novinarka u prilogu emitirana je druga Šeksova rečenica, ona o 'čudnom zvuku' koji može 'uznemiriti' pregovarački proces. Oni pažljiviji uočit će da je na taj način prisavska 'katedrala duha' uspješno poštedjela Šeksa od emitiranja lapsusa, u kojem je srnu prozvao – biljkom.

Ne radi se, naravno, o nekakvoj golemoj manipulaciji, ali ovakva praksa nameće jedno zanimljivo pitanje: ako su na HTV-u spremni toliko izlaziti u susret vladajućima i pri sitnim lapsusima, što su tek spremni napraviti kod većih gafova?