PROMJENE NA PRISAVLJU

Dnevnici HTV-a od ponedjeljka s novim urednicima

31.08.2012 u 18:03

Bionic
Reading

Zoran Šprajc, Stela Kolar Borovčak i Edi Škovrlj u novoj će programskoj shemi od ponedjeljka voditi/uređivati Dnevnike HTV-a umjesto Dajane Bebek, Slavice Babić, Damira Smrtić i Siniše Kovačića, neslužbeno doznajemo s Prisavlja

Tako će podnevni Dnevnik s Katjom Kušec od 3. rujna voditi Stela Kolar Borovčak, središnji Dnevnik u 19.30 sati uz Branka Nađvinskog i Gorana Brozovića preuzet će Zoran Šprajc, koji bi se na ekranima trebao pojavljivati četiri puta tjedno, a uz Tončicu Čeljusku u trećem Dnevniku bi bio Edi Škovrlj koji je taj posao do sada povremeno radio kao voditelj/urednik.

Uz navedena imena s pozicija 'rezervnih' urednika Dnevnika, neslužbeno doznajemo, smijenjeni su i Dražen Majić, Ružica Renić i Ankica Posavljak.

U želji da pokušamo doznati nešto više i kamo će biti raspodijeljeni bivši urednici, kontaktirali smo v. d. urednicu Informativnog programa Sanju Mikleušević Pavić koja nam je rekla da su 'problemi Informativnog programa puno dublji od vječnih pitanja tko će biti na ekranu.'

Naglasila je također da je o promjenama unutar programa razgovarala s kolegama i da će nastaviti razgovarati.

Mikleušević je i istaknula da 'iako potpuno razumije interes javnosti, ne želi putem medija obrazlagati pojedine poteze, posebice one koji se odnose na kadrovske promjene'.

'Ono što mogu ponoviti jest da nitko nema vječni mandat za bilo koje uredničko mjesto na HTV-u, a javnosti ćemo predstaviti novu programsku shemu na press konferenciji u ponedjeljak', zaključila je Mikleušević Pavić.