POMOĆ DJECI

Divjak šalje krizni tim školu u kojoj je vjeroučitelj Srbima 'nabijao glave na kolce'

04.01.2018 u 11:42

Bionic
Reading

Blaženka Divjak, ministrica obrazovanja, obratila se javnosti putem Facebooka vezano za situaciju u OŠ Matija Gubec u Zagrebu, u kojoj su djeca 29. studenoga prošle godine slušala sat vjeronauka kod vjeroučitelja Krešimira Bagarića

Podsjetimo, netko od djece snimio je njegovo predavanje na kojem je iznosio diskriminirajuće izjave protiv Srba i Muslimana te izjavio da je Srbima trebalo nabijati glave na kolce, a Vesnu Pusić i Stjepana Mesića objesiti i baciti u najbližu septičku jamu.

Nakon što je ravnateljica škole potvrdila da je snimka autentična Bagarić je završio u pritvoru, a hoće li maloljetni učenici svjedočiti u postupku koji protiv njega vodi Općinsko državno odvjetništvo, još nije poznato.

Zbog pritisaka na djecu oglasila se Divjak, napisavši da je situacija ozbiljna i da je Ministarstvo zato hitno kontaktiralo s ravnateljicom.

'Trenutno dogovaramo sastanak i stavit ćemo na raspolaganje školi krizni tim za psihološku podršku Ministarstva. Isto tako, apeliram na medije da budu maksimalno oprezni pri izvještavanju s obzirom na to da se radi o maloljetnim učenicima', napisala je Divjak.

  • +50
Blaženka Divjak Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX