NA PLAĆU OD 17.000 KUNA

Direktorica Zračne luke Zadar tražila bonus od 160.000 kuna

Katica Pupić Bakrač zračna luka zadar

Katica Pupić Bakrač zračna luka zadar

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Katica Pupić Bakrač, direktorica Zračne luke Zadar, ima plaću od 17 tisuća kuna, ali smatra da za svoj posao zaslužuje više. Naime, na posljednjoj sjednici nadzornog odbora na dnevni red uvrstila je i menadžerski ugovor kojim bi dobila bonus u iznosu od 80 posto svoje godišnje plaće

Povod ovom zahtjevu vjerojatno su dobri rezultati Zračne luke Zadar koja posljednjih godina prometom doista ruši rekorde i možda ostvari poslovnu dobit, a temeljem koje onda direktorica može tražiti menadžerski bonus, piše Voxportal.hr

Čak je jedne godine proglašena najuspješnijom zračnom lukom u Hrvatskoj jer je ostvarila rekordan broj letova. Otvorene su i nove linije i sklopljeni ugovori s novim kompanijama.

Plaću od 17.000 kuna, pogotovo u situaciji kakva vlada u državi, očito ne smatra dovoljnom, pa ostvari li Zračna luka dobit, traži da bude dodatno nagrađena. Direktorica se poziva na Vladinu odluku iz travnja kojom se menadžerima državnih tvrtki koje ostvare neto dobit omogućuje isplata bonusa.

To znači da bi direktorica zadarske Zračne luke koja ima plaću od 17 tisuća kuna za ovu godinu dobila bonus od 160 tisuća kuna. Za nju su glasovali članovi NO-a iz Županije, predstavnik Ministarstva prometa i Općine Zemunik. Razumljivo je stoga što je predstavnik Grada, Mario Pešut, na zadnjoj sjednici nadzornog odbora Zračne luke bio protiv izglasavanja ove odluke. Pešut smatra da je u ovim vremenima jednostavno nekorektno tražiti ovakav bonus.

'I uz četiri glasa za ovu odluku, ja sam bio protiv, iako mislim da gospođa Pupić Bakrač dobro vodi Luku. A glasovao sam protiv ove odluke jer je postojeća plaća direktorice Zračne luke sasvim dovoljna i jer mislim da je iluzoran taj sistem nagrađivanja za kvazi menadžere. Po čemu je njezin posao složeniji od posla direktora Liburnije, je li samo zato što oni voze avione, a ovi autobuse?! Pa, kako je Šimunovu držati pod kontrolom sav onaj promet, zašto netko misli da je to lakše i da, primjerice, on nije zaslužio menadžerski bonus, a direktorica Zračne luke jest?' napominje Pešut.

'Ne tražim ništa posebno za sebe, već temeljem Vladine odluke o izmjeni menadžerskih ugovora kojom je uveden sistem nagrađivanja za uprave koje posluju s dobiti, smatram da imam pravo na ovaj bonus. Naravno, ukoliko ostvarimo dobit, a to ćemo vidjeti sljedeće godine. I dosad sam imala menadžerski ugovor, još od 2002. godine, pa nije riječ o tome da sam ga tek sada dobila, ali u njemu nije bilo sistema nagrađivanja, što je novom Vladinom odlukom sada promijenjeno', kaže Pupić Bakrač.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi