SABORSKI IZBORI

DIP: Aplikacija za brže i jednostavnije kandidiranje

12.10.2015 u 10:21

Bionic
Reading

Državno izborno povjerenstvo (DIP) obavještava predlagatelje kandidacijskih lista i kandidatura da s njegovih mrežnih stranica mogu preuzeti Pomoćnu aplikaciju za oblikovanje prijedloga aplikacijskih lista koja će im omogućiti da brže unesu sve tražene podatke i odmah provjere njihovu točnost

Državno izborno povjerenstvo (DIP) obavještava predlagatelje kandidacijskih lista i kandidatura da sa njegovih internetskih stranica mogu preuzeti Pomoćnu aplikaciju za oblikovanje prijedloga aplikacijskih lista koja će im omogućiti da brže unesu sve tražene podatke i odmah provjere njihovu točnost.

S mrežnih stranica Povjerenstva može se 'skinuti' Pomoćna aplikacija za oblikovanje prijedloga aplikacijskih lista koja će predlagateljima omogućiti da unesu sve podatke koji se unose u prijedlog kandidacijske liste/kandidature, da ujedno provjere točnost određenih podataka (primjerice, naziv ulice, političke stranke, titulu i sl.) i da isprintaju tako unijete podatke i isprintani prijedlog kandidatura donesu u DIP prilikom njihove predaje.

Spomenuta aplikacija može se u DIP-u podići i na CD-u, u vremenu određenom za zaprimanja kandidatura, a može se pogledati ovdje

Prednosti su brži unos, odmah se provjeravaju određeni podaci, ako je predlagatelji kod predaje kandidatura donesu na CD-u ili USB-u, bit će brži unos i provjera podataka, napominje DIP.

DIP do srijede, 14. listopada kandidature za parlamentarne izbore zaprima u svojim prostorima u Visokoj ulici, od 10 do 16 sati.

Nakon 14. listopada, kada se očekuje pojačani priljev donositelja kandidatura, DIP će ih zaprimati u zgradi Hrvatskog sabora. Od četvrtka, 15. listopada, do nedjelje 18. listopada uredovat će od 8, 30 do 20 sati, a posljednjeg dana za prispjeće kandidatura, dakle 19. listopada od 8, 30 do 24 sata, odnosno do ponoći.

DIP potom ima rok od 48 sati da prihvati i objavi pravovaljane liste za svaku izbornu jedinicu, te zbirne liste pravovaljanih kandidatura.
Danom objave zbirnih lista počinje službena izborna promidžba koja će trajati do ponoći 6. studenog.