'MORAM OD NEČEG ŽIVJETI'

Dijana Čuljak s odvjetnikom Nobilom ušla u modni biznis

05.05.2015 u 12:32

Bionic
Reading

Dijana Čuljak, bivša novinarka HRT-a, protiv koje se vodi sudski postupak u aferi Core Media, odnedavno radi u tekstilnoj industriji. Preciznije, savjetnica je u Upravi Domaće tvornice rublja (DTR), posrnulog tekstilnog giganta koji je prije dvije godine na javnoj dražbi kupio poduzetnik Milan Carić, a s njim je u modni biznis ušao i odvjetnik Anto Nobilo

'Točno je, posljednja dva i pol mjeseca sam u DTR-u. Nakon 22 godine u novinarstvu završila sam u kaznenom postupku zahvaljujući bivšem suprugu koji me isporučio Državnom odvjetništvu. Kako se nije uspio nagoditi s njima za moju isporuku, u njemu se našao i on.

Uslijedio je niz od nekoliko stotina negativnih članaka o meni i jednostavno nakon toga više nisam mogla raditi u novinarstvu. Od nečega moja desetogodišnja kćer i ja moramo živjeti, jer moj bivši suprug nije platio ni kune alimentacije što će biti predmet jednog novog kaznenog postupka. Usto, 30 posto od svega što zaradim u DTR-u ili bilo gdje drugdje ide u trenutačnu blokadu jer ju je postavio moj bivši suprug', gotovo u dahu ispričala nam je Čuljak.

Zanimljivo da je novi posao našla u tvrtki odvjetnika Nobila koji je zastupa u aferi Core Media.

'Taj detalj puno objašnjava. Ruku su mi pružili ljudi koji znaju pravu istinu o priči oko Core Medije', istaknula je Čuljak.

Želja joj je, kaže, s vlasnicima pokušati DTR osoviti na noge. Zbog toga je pokrenula razgovore sa svjetski priznatom dizajnericom Ivanom Omazić oko njezine linije za kolekciju proljeće/ljeto 2016. godine.

'Tekstilna industrija u velikim je problemima i to zahtijeva poseban razgovor. Nama su najveća konkurencija Bugarska i Makedonija. Ne znam kako, ali Bugari su, unatoč tome što pravila EU-a to ne dopuštaju, isposlovali da država subvencionira tekstilnu industriju što nas stavlja u još nepovoljniji položaj. Situacija je jako teška, a dodatna vrijednost u toj industriji svakako je dizajn.

Talijani to najbolje znaju. Zato sam kontaktirala s Ivanom Omazić. U intenzivnim smo pregovorima. Njena je želja da ima svoju liniju, a DTR bi joj dao potporu. Naravno, tu treba uskladiti sve želje i mogućnosti, pregovaramo i tražimo modus operandi. Bude li sve po planu, ona bi imala svoju kolekciju u DTR-u za proljeće/ljeto 2016. godine', kazala je Čuljak.

Od Marija Ivekovića iz Novog sindikata doznajemo da DTR danas kasni s jednom plaćom, u tvrtki je zaposleno 70-ak ljudi, a obveze iz predstečajne nagodbe uredno se ispunjavaju. U vrijeme kada ih je Carić preuzeo radnici su bili u štrajku zbog nekoliko neisplaćenih plaća, u predstečajnoj nagodbi utvrđeno je da imaju 6,5 milijuna tražbina, ali su u tom trenutku imali i dogovorenih milijun i pol kuna poslova.