VREMENSKA PROGNOZA

Pretežno oblačno s kišom, u gorju moguć i snijeg. Stižu i prvi minusi

21.11.2023 u 07:05

Bionic
Reading

U Hrvatskoj će u utorak biti pretežno oblačno s kišom, mjestimice obilnom, a na Jadranu i područjima uz njega lokalno izraženim pljuskovima s grmljavinom, dok su u najvišem gorju mogući susnježica i snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Poslijepodne će na sjevernom Jadranu i sjeveru zemlje kiša prestati, prognozira DHMZ.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, ponegdje na udare i jak. Na Jadranu umjereno i jako, lokalno i olujno jugo te jugozapadnjak, zatim bura, ponajprije na sjevernom dijelu, a poslijepodne i u Dalmaciji, navečer u jačanju.

Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 5 do 10, a na Jadranu između 12 i 18 Celzijevih stupnjeva.

  • +5
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Vjetrovito i nestabilno će biti i u srijedu. Još može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran. U gorju može još biti snijega. Prema večeri će se uglavnom posvuda razvedriti, no temperatura će u srijedu navečer pasti i do 1 stupnja Celzijevih, navodi DHMZ.

U četvrtak ujutro hladno, osobito u unutrašnjosti, moguće uz mraz. Većinom suho posvuda u četvrtak, javlja N1. U četvrtak ujutro se u Zagrebu u ranim jutarnjim satima očekuju i prvi minusi - DHMZ prognozira -2 °C u Maksimiru u 7 ujutro u četvrtak.

No, čini se da već petak donosi novu oborinu, koje će biti i u danima vikenda, kako zasad stvari stoje.