KADROVSKO IZNENAĐENJE

Desna ruka Branka Grčića postaje ključni Oreškovićev operativac

04.03.2016 u 21:13

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković, kako doznaje Jutarnji list, sljedećeg tjedna imenovat će Jakšu Puljiza, dosadašnjeg zamjenika SDP-ova ministra regionalnog razvoja i fondova EU Branka Grčića, za svog CIO-a (chief integration officer)

Puljiz će zapravo biti osoba u premijerovu kabinetu zadužena za koordinaciju rada svih ministarstava, a budući da je riječ o vrhunskom stručnjaku na području EU fondova, Orešković računa da će mu on biti desna ruka za projekte od strateške državne važnosti.

Jakša Puljiz doktor je znanosti s Instituta za razvoj i međunarodne odnose. Branko Grčić doveo ga je u Ministarstvo kao nestranačkog stručnjaka, a upoznali su se na Ekonomskom fakultetu u Splitu gdje je Puljiz bio Grčićev doktorand. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

Grčić opisuje Puljiza kao vrlo stručnog i marljivog suradnika. Kaže da su zajedno odradili golem posao. Bio mu je mentor, poslije su zajedno radili na projektima regionalnog razvoja i budući da im je bivši premijer Milanović dao odriješene ruke, odabrao ga je za svog prvog nestranačkog suradnika.

Više o temi pročitajte OVDJE.