povećanje broja službenika

Deset mladih policajaca došlo kao pojačanje međimurskoj Policijskoj upravi

11.06.2019 u 13:39

Bionic
Reading

Međimurska policija dobila je pojačanje od deset mladih policajaca koji su, sukladno ranijim najavama, raspoređeni u postaje u Čakovcu, Murskom Središću i Prelogu, doznaje se u MUP-u

Radi se o mladim policijskim službenicima koji su dosadašnje radne zadaće obavljali na području drugih policijskih uprava, a njihova prebivališta su na području Međimurske, odnosno Varaždinske županije. Time je ostvaren prvi dio najave ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića o povećanju broja policijskih službenika za područje Policijske uprave međimurske, kažu u MUP-u.

Pojačanje međimurskoj policiji Božinović je najavio prilikom posjeta toj županiji početkom lipnja, nakon sastanka sa županijskim i općinskim čelnicima te predstavnicima romske zajednice.

Sastanak održan nakon što je na čakovečkom središnjem trgu oko tisuću građana nekoliko dana ranije, na prosvjedu pod nazivom 'Želim normalan život', prozivalo sustav za koji su tvrdili da je zakazao kada je riječ o romskoj zajednici. Pitom su ukazali i na 'neodgovorno, opasno i kriminalno ponašanje' u njihovom kraju.

Božinović je tada najavio da će nakon 10 policajaca koji su preraspoređeni iz drugih dijelova Hrvatske, rad međimurske PU u srpnju ojačati još 17 policajaca.

Najavio je i uvođenje dodatnih kontakt policajaca te ojačavanje nekih drugih policijskih službi, ali je istakno kako policija treba doći na kraju. 'Policija je, kao i pravosuđe represivni sustav, ali ovo nije problem od jučer ili zadnjih nekoliko godina jer se on zanemarivao desetljećima', izjavio je ministar.