traže da priznaju bidenovu pobjedu

Demokrati traže od republikanaca da prihvate realnost: Prekinite cirkus i prestanite širiti teorije zavjere!

12.11.2020 u 23:06

Bionic
Reading

Demokratski dužnosnici u američkom Kongresu zatražili su u četvrtak od republikanaca da prihvate poraz dosadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa i da se fokusiraju na rješavanje rastuće pandemije koronavirusa.

"Trenutačno se bave apsurdnim cirkusom i odbacuju stvarnost", rekla je predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi na konferenciji za novinare s Chuckom Schumerom, čelnikom demokrata u Senatu.

"Prekinite cirkus i počnite raditi ono što je stvarno važno za američki narod, njihovo zdravlje i gospodarsku sigurnost", rekla je.

Schumer je upozorio republikance da prestanu širiti teorije zavjere.

"Umjesto da rade na ponovnom okupljanju zemlje da se možemo boriti protiv zajedničkog neprijatelja, covida-19, republikanci u Kongresu šire teorije zavjere, negiraju stvarnost i truju našu demokraciju", rekao je. 

Schumer je naglasio da rezultati Trumpa i izabranog predsjednika Joea Bidena "nisu bili blizu" i da je predsjednik Trump izgubio. 

Demokrat Biden u subotu je proglašen pobjednikom izbora 3. studenoga, iako Trump to odbija priznati i tvrdi da je došlo do izborne prijevare.