'NE RECITIRA PJESMICE I NE DIJELI RUŽE'

Darko Horvat HDZ-ov kandidat za međimurskog župana

17.04.2013 u 21:46

Bionic
Reading

Predsjednik međimurskog HDZ-a Darko Horvat danas je u Čakovcu najavio kandidaturu za međimurskog župana na svibanjskim lokalnim izborima, a predstavljajući svoj program ocijenio je kako je SDP-ova i HNS-ova vlast od nekad najkonkuretnije županije uspjela napraviti regiju koju investitori danas zaobilaze zbog nesigurnosti

Horvat je bivši ravnatelj Uprave za energetiku pri tadašnjemu Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Govoreći danas o predizbornom programu, posebice o gospodarstvu, Horvat je rekao da se Međimurcima nude dobro poznati potencijali koji će pod vodstvom HDZ-a biti pretvoren u stvarnost.

Izjavio je kako je Međimurje nekad bilo najprivlačnija županija za strane investicije koje su mahom dolazile u gospodarske zone, a SDP-ova i HNS-ova vlast uspjela je danas od Međimurja napraviti regiju koju investitori zaobilaze zbog nesigurnosti.

HDZ želi razvojem poduzetničke infrastrukture za potrebe maloga i srednjeg poduzetništva gospodarski rast vratiti u prvi plan, istaknuo je Horvat i dodao kako će gospodarski rast HDZ pretočiti u društveni prosperitet.

Poručio je kako ne zna recitirati unaprijed naučene pjesmice poput svojih protukandidata i ne dijeli ruže diljem županije poput njih, ali ako bude izabran, za svaku kunu Međimurci će dobiti dvije. Jednu kunu će vratiti, a drugu investirati i pretočiti u bolji život svih koji žive između Drave i Mure.

Horvat nije predstavio kandidate za zamjenike župana. To će, zajedno s ostatkom programa, biti učinjeno za tjedan dana, do kada će biti obavljeni svi razgovori s mogućim koalicijskim partnerima.

Istaknuo je kako mu je cilj okupiti desni centar. Sigurno je, rekao je Horvat, da će jedan od kandidata za zamjenika župana biti iz redova HDZ-a. Prvi čovjek međimurskoga HDZ-a ne sumnja u dobar rezultat lokalnih izbora, a optimizam proistječe iz nedjeljih izbora za Europski parlament na kojima je njegova stranka u Međimurju postigla pet posto bolji rezultat u odnosu prema posljednjim parlamentarnim izborima.