vremenska prognoza

Danas oblačno sa sunčanim razdobljima, pogledajte gdje će tijekom vikenda opet padati snijeg

15.03.2018 u 07:13

Bionic
Reading

U četvrtak će uz promjenljivu naoblaku biti duljih sunčanih razdoblja, a nakon razmjerno svježeg jutra, danju će uglavnom biti toplije nego u srijedu uz jačanje juga.

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a ujutro na kopnu mjestimice magla, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Na Jadranu i predjelima uz njega uz više oblaka povremeno je moguće malo kiše ili poneki pljusak.

Poslijepodne jače naoblačenje sa zapada uz sve češću kišu prema kraju dana i u noći na petak. Na kopnu će zapuhati umjeren južni i jugozapadni vjetar, na Jadranu umjereno i jako, prema kraju dana i vrlo jako jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 12 do 17 stupnjeva Celzijevih.

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Zbog toga bi se meteoropati mogli žaliti na glavobolju i bolove na mjestima ranijih ozljeda.

Pojačani bolovi vjerojatni su i kod bolesnika s bolestima lokomotornog sustava te kod bolesnika s krvožilnim bolestima.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 16. ožujka 2018. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

Uz promjenljivu naoblaku povremene kiše bit će i u petak, osobito u prvom dijelu dana, na Jadranu i pljuskove s grmljavinom. Kiša će biti češća u noći i ujutro te ponovno potkraj dana. Sredinom dana u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu dulja sunčana razdoblja.

Na kopnu će puhati umjeren, povremeno na udare i jak jugozapadnjak. Jako jugo tijekom jutra će na sjevernom i srednjem Jadranu slabjeti, dok će u južnoj Dalmaciji okretati na umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar.

  • +3
Uz promjenljivu naoblaku povremene kiše bit će i u petak Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Najniža jutarnja temperatura zraka u petak bit će od 4 do 8, na Jadranu između 8 i 13 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna uglavnom od 12 do 18 stupnjeva Celzijevih.

Za vikend oblačno, povremeno uz oborine, u subotu i obilnije. Uz osjetno zahladnjenje kiša će u subotu najprije u gorju prijeći u susnježicu i snijeg, a zatim će susnježice i snijega najvjerojatnije biti i u sjeverozapadnim krajevima.

U nedjelju će oborina biti malo.

  • +15
Kiša će u subotu u gorju prijeći u susnježicu i snijeg Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX