buran politički tjedan

Danas bismo trebali doznati kime Andrej Plenković želi zamijeniti Martinu Dalić

21.05.2018 u 07:44

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković već bi danas predsjedništvu HDZ-a trebao predstaviti kandidata koji bi mogao naslijediti Martinu Dalić, bivšu potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva, a o čemu bi sutra trebao razgovarati i s koalicijskim partnerima. Novi kandidat bi trebao krajem tjedna biti predstavljen i saborskom odboru, nakon čega će uslijediti glasovanje

Zbog događaja u Agrokoru pred nama je buran politički tjedan. Za danas je najavljena sjednica predsjedništva HDZ-a, na kojoj bi predsjednik stranke Andrej Plenković stranačkom vrhu trebao predstaviti kandidata koji bi mogao naslijediti potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić.

Za sutra je pak najavljen novi koalicijski sastanak, na kojem bi premijer Plenković svoj prijedlog trebao predstaviti koalicijskim partnerima. Usto je najavljen sastanak premijera s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, prvi nakon afere hotmail.

Tijekom tjedna očekuje se i sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, a potkraj tjedna predstavljanje novog ministra pred saborskim odborom te glasovanje, koje je premijer najavio za petak.

U subotu se održava izvještajni sabor HDZ-a.

  • +3
Martina Dalić podnijela ostavku Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL