OSUMNJIČENIK NA SLOBODI

Damir Škaro izašao iz istražnog zatvora

24.10.2019 u 16:20

Bionic
Reading

Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prihvatila je prijedlog tužiteljstva i pustila Damira Škaru, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i bivšeg predsjednika Autokluba Siget, iz istražnog zatvora. On je osumnjičen zbog silovanja i spolnog uznemiravanja.

Kako doznaje N1, Damir Škaro pušten je oko 16 sati iz istražnog zatvora i ništa nije htio komentirati pri izlasku.

"Nakon što su ispitani svi svjedoci, tužiteljstvo je podnijelo zahtjev za Škarinim puštanjem iz istražnog zatvora jer više nema opasnosti od njegovog utjecaja na svjedoke'', potvrdio je Hini glasnogovornik velikogoričkog Županijskog suda Ante Zeljko. Dodao je da je sud o odluci već obavijestio istražni zatvor u Remetincu.

Damir Škaro izlazi iz istražnog zatvora Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Podsjetimo, velikogorički Županijski sud 3. listopada je za mjesec dana produljio istražni zatvor Damiru Škari osumnjičenom zbog silovanja i spolnog uznemiravanja. Glasnogovornik Županijskog suda Ante Zeljko potvrdio je tada Hini da je Škari produljen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na četiri svjedoka. Dodao je da kao pritvorski razlog više nije navedena opasnost od ponavljanja nedjela jer je Škaro u međuvremenu podnio ostavku na dužnost predsjednika AK Siget gdje je žrtva zaposlena.

Prije toga, pritvor je Škari određen u rujnu zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te utjecaja na svjedoke.

On je u međuvremenu podnio dvije žalbe - na odluku o istražnom zatvoru, ali i na samu istragu, no sudsko vijeće je te žalbe odbilo.

Protiv Damira Škare prijavu za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je u prostorijama autokluba seksualno napastovao početkom kolovoza.