DOLAZE ŠEŠELJ I TOMASOVIĆ

Dalmatinski HSP-ovci smjenjuju Đapića i Srba

08.12.2011 u 13:15

Bionic
Reading

Uoči sutrašnje sjednice Predsjedništva HSP-a i rasprave o katastrofalnim izbornim rezultatima, dalmatinski ogranci stranke najavili su buru: zahtijeva se konačno povlačenje iz politike počasnog predsjednika Ante Đapića, stavljanje na raspolaganje mandata Danijela Srba i kompletnog vodstva stranke te provođenje unutarstranačkih demokratskih izbora

Kandidaturu za mjesto predsjednika HSP-a otvoreno je najavio šef splitske podružnice Hrvoje Tomasović, a već ga je podržalo nekoliko značajnijih ogranaka s juga - između ostalih i predsjednik dubrovačko-neretvanskog HSP-a Denis Šešelj

'Pravaška opcija na izborima je doživjela debakl rijetko viđen na ovim prostorima, iznevjerili smo 140 tisuća birača. Zahtijevamo hitno i potpuno povlačenje Ante Đapića, a ukoliko se to sutra dogodi predsjednik stranke Danijel Srb imat će našu podršku kod raspisivanja demokratskih izbora. Novo vodstvo mora krenuti u pregovore oko ujedinjenja svih pravaških opcija i to mora biti ostvareno do lokalnih izbora', kazao je Tomasović.

'Stavljanjem mandata na raspolaganje, Josip Friščić i Darinko Kosor ponijeli su se odgovorno, tako treba postupiti i naš predsjednik Srb. Iako, nije mu lako', kazao je Tomasović.

Splitski i dubrovački HSP-ovci uvjereni su da je dobar rezultat Ruže Tomašić i njezin ulazak u Sabor posljedica razjedinjenosti stranaka i zbunjenosti glasača: tvrde da su mnogi građani zaokružili 'njezino časno ime' jer su mislili da se nalazi na listi HSP-a.

'Svojom aktivnošću na lokalnoj razini, Hrvoje Tomasović spasio je HSP u Dalmaciji od propasti i podržat ćemo ga u kandidaturi za predsjednika HSP-a', kazao je Šešelj. Odbio je povjerovati glasinama da će zbog otvorenog napada na Đapića i Srba splitski HSP-ovac biti isključen iz stranke. 'To bi bilo kažnjavanje verbalnog delikta, vjerujem da je predsjednik Srb razborit čovjek i da je svjestan situacije u kojoj se pravaška opcija nalazi', zaključio je Šešelj.