RAZMATRANJE MJERA

Dalić s izvoznicima o jačanju njihova položaja

05.12.2016 u 17:14

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i predstavnici udruge Hrvatski izvoznici, na današnjem sastanku razmatraju mjere za unapređenje položaja izvoznika i jačanje hrvatskoga izvoza, izjavili su sudionici sastanka uoči njegova početka

Ministrica Dalić kazala je da je riječ o nastavku komunikacije s udrugom Hrvatski izvoznici, u sklopu šire orijentacije Ministarstva na izravniju i otvoreniju komunikaciju s poduzetnicima.

"Naš je cilj čuti kako izvoznici ocjenjuju poreznu reformu i njezine učinke, raspraviti aktualne gospodarske trendove, čuti koji su im planovi", rekla je ona.

Dodala je kako Vladine mjere ciljaju na jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, kako bi moglo više izvoziti, na što više tržišta.

Predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago izjavio je da su izvoznici na sastanku s ministrom financija Zdravkom Marićem čuli koji su očekivani učinci porezne reforme, a tema je bila i državni proračun za 2017. godinu te da s ministricom Dalić namjeravaju razgovarati kako operativno smanjiti njihove probleme i poteškoće.

"Jasno je da imamo određene želje prema HBOR-u, ali isto je tako jasno da to ovisi i o sposobnostima i mogućnostima Vlade, zbog činjenice da je sljedeća godina i godina iza toga iznimno teška zbog otplate kredita", rekao je Bago.

454409 ,454350 ,454308 ,453556