OPORBA UZVRAĆA KOSOR

'Da su manje krali, imali bi danas dva Pelješka mosta'

23.08.2011 u 15:32

Bionic
Reading

'Demagogija, laž i korupcija u ovoj zemlji ne mogu više dobiti šansu, odnosno to ne bi smjele', istaknuo je Radimir Čačić nakon sastanka predstavnika stranka koalicije Saveza za promjene u III. izbornoj jedinici. SDP-ova Ingrid Antičević-Marinović pak odgovara na Kosoričinu najavu nastavka izgradnje Pelješkog mosta i poručuje da je sada vrijeme za polaganje računa a ne ponavljanje obećanja

'Prema svibanjskoj istraživanju Eurostata, čak 40 posto mladih u Hrvatskoj je bez posla. Veću stopu nezaposlenosti mladih ima od nas samo Španjolska, a čak je i Grčka po tome iza nas. To je jedan od glavnih razloga zašto nam trebaju promjene, ulaganja i nova radna mjesta', naglasio je Siniša Hajdoš Dončić, župan Krapinsko-zagorske županije, dodavši da ne sumnja u pobjedu Saveza za promjene.

Jadranka Kosor bi se trebala ugledati na svoju kolegicu Angelu Merkel i znati da se pred kraj mandata polažu računu a ne kuju planovi', rekla je za tportal.hr SDP-ova Ingrid Antičević-Marinović

'Pred kraj manadata HDZ najavljuje uvijek iste projekte i računaju da će im upaliti kao i prije. No, ovaj puta su se grdno prevarili! Da su manje trpali u Barišićeve vreće bilo bi danas i za dva mosta', kaže Antičević-Marinović.

Na pitanje hoće li SDP, ako dođe na vlast, inistirati na izgradnj Pelješkog mosta rekla je da o tome treba ozbiljno razmisliti: 'Treba vidjeti financijsku situaciju i realno nešto ponuditi ljudima. Pitanje je prioriteta i mogućnosti, a ne obećanja. Kosor samo obećava, umjesto da se narodu ispričava što ta obećanja nije ispunila.'

U najsjevernijoj izbornoj jedinici, čelnik narodnjaka Radimir Čačić rekao je kako HNS-a, SDP-a i HSU imaju organizacije, ljude i lokalnu vlast koji su se dokazali projektima: 'Nasuprot tome, jučer ponovno slušamo laži o velikim projektima. Tako se velikim projektom i ulaganjem smatra čak i kreditno zaduženje kojeg ćemo morati vratiti', rekao je Čačić.

Osvrnuvši se na najavu nastavka gradnje Pelješkog mosta, čelnik HNS-a ustvrdio je da se za to osiguralo tek 100 milijuna kuna, a vrijednost projekta procjenjuje se na dvije milijarde kuna, a na kraju će ispasti tri.

'Same ovakve najave na prvi pogled djeluju benigno. Međutim, nije tako. Slovenija ima swap 1,1 posto, a Hrvatska je do jučer imala 3,9 posto jer nam tako procjenjuju Vladu koja je nesposobna i uz to laže, pa kredite prikazuje kao ulaganje. Stoga nam je kreditni swap samo u jednom danu porastao za 0,1 posto, odnosno s jučerašnjih 3,9 na današnjih četiri posto. To znači da ćemo godišnje morati vratiti 50 milijuna eura više, a naš dug već je prešao 47 milijardi eura. Dakle, nas itekako koštaju isprazne riječi koje govore političari jer se one pretvaraju u konkretan novac koji ćemo morati vraćati', ustvrdio je Čačić.