NOVINARKA HRT-A NAPALA DRŽAVNI VRH

'Da smo država, Milanović i Josipović bili bi spaljeni na lomači'

22.11.2012 u 00:36

Bionic
Reading

'Nabijem na k… Milanovića i Josipovića i njihova mišljenja o Domovinskom ratu i oslobađajućoj presudi. Da barem malo nalikujemo na državu, već danas bi bili spaljeni na lomači na Markovu trgu', napisala je na svom Facebook profilu Helena Krmpotić, novinarka HRT-a, u petak netom nakon što će se u Haagu izreći presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču

No s vrijeđanjem čelnih ljudi države Krmpotić tu nije stala, pa je i u komentarima premijera i predsjednika prozvala i 'izdajicama hrvatskog naroda' i onda nakon nekoliko postova prijatelja ponovno dodala: 'Onda bih im glave namontirala tam na ćošak, da se psi mogu popišati na njih.'

Iako su joj kolege poput Petra Štefanića i Ivana Jabuke pokušale objasniti da Milanović i Josipović nisu krivi što su generali završili u Haagu i molili da spusti tenzije, ona im je odgovorila da 'nije još ni krenula'.

Na HRT-u su, kako doznajemo, ogorčeni govorom mržnje na privatnom FB profilu svoje novinarke i zbog svega su pokrenuli internu istragu.

'Istup kolegice HRT smatra govorom mržnje koji je, kao takav, apsolutno nedopustiv, osobito za novinare i još k tome novinare informativnog programa javnog servisa. Interni postupci su u tijeku, pa u ovom trenutku ne možemo govoriti o sankcijama', stoji u odgovoru koji smo dobili iz Odjela za odnose s javnošću HRT-a.

Neslužbeno doznajemo da se još traži pravni način na koji će se Krmpotić kazniti, a također će se pokušati utvrditi je li sporni komentar napisan na radnom mjestu.