MIRANDO MRSIĆ:

'Da se mene pita, liječnicima ne bih isplatio plaće!'

18.10.2013 u 19:29

Bionic
Reading

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je danas u razgovoru za Prvi radio da on i nekoliko ministara u Vladi smatraju da vrijeme provedeno u štrajku ne treba biti plaćeno. 'Da se mene pita, liječnici ne bi dobili plaće jer je evidentno da se u bolnicama nije radilo', rekao je Mrsić

Mrsić je komentirao i dvije godine rada Kukuriku koalicije.

'Zadovoljan sam, ali kostura je više nego što smo očekivali, tako da nam je posao dodatno zakompliciran. Imamo još posla, ali imamo još i vremena', ustvrdio je ministar.

Mrsić je ponovio i da je koalicija unatoč nekim neslaganjima izuzetno stabilna, te da je različita mišljenja samo dodatno obogaćuju. Još je jednom ponovio da unatoč željama nekih pojedinaca, ništa od prijevremenih izbora.

Jedna od tema razgovora bio je i Državni inspektorat, koji će ukinuti s početkom Nove godine.

'Svi su nezadovoljni, i građani i poslodavci i država, zato ću do kraja godine pronaći obrazovane ljude od kojih ću tražiti rad, nepotkupljivost i efikasnost', najavio je Mrsić.

Mrsić je za Prvi Radio potvrdio i da mirovine neće ići dolje još sigurno godinu dana.

Govoreći o stanju u zagrebačkom SDP-u, kandidat za predsjedničku fotelju u Praškoj krivnju za loše stanje u stranačkoj organizaciji prebacio je na Davora Bernardića. Bernardića je između ostaloga optužio da je pomogao Milanu Bandiću da osvoji još jedan gradonačelnički mandat i osigura većinu u Skupštini.

Cijeli razgovor poslušajte večeras, 18. listopada u 21.30 sati u središnjoj informativnoj emisiji Prvog Radija 'Žarište'.