JOVANOVIĆ POTVRDIO

'Da, promijenili smo dio zdravstvenog odgoja'

27.08.2013 u 12:53

Bionic
Reading

Program zdravstvenog odgoja od prvog dana nove školske godine ipak ponovno ulazi u hrvatske škole, makar u nešto izmijenjenoj verziji: s popisa dodatne literature za nastavnike izbačen je dio spornih naslova, učenici će nešto kasnije službeno doznati za pornografiju i njene negativne učinke, kao i za masturbaciju, a nešto veći prostor posvećen je apstinenciji kao jednom od oblika kontracepcije

Službeno predstavljanje zakazano je za srijedu u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, pa ministar Željko Jovanović tijekom posjeta u Splitu o tome nije želio prozboriti ni riječi. Teškom mukom smo ga natjerali... 'Ipak ste dijelom promijenili kurikulum?' upitali smo ga u hodu.

'Otkud vam to?'
'Pa, objavljeno je u svim medijima.'


'Sutra ćemo sve prezentirati. U svakom slučaju, Hrvatska će od jeseni imati zdravstveni odgoj koji će svima u svijetu biti primjer na koji način treba educirati djecu kako bi živjela dulje, zdravije i kvalitetnije', tvrdi ministar.

'Da, ali ipak ste mijenjali sadržaj u odnosu na prvi prijedlog?' 'Pa zato smo i proveli javnu raspravu, ako je potrebno, da ga učinimo još boljim i kvalitetnijim', odvratio je Jovanović.
U njegovom ministarstvu neslužbeno tvrde da je unatoč izmjenama u programu ovog predmeta ostalo sve što je pitanje medicinske struke i civilizacijskih dosega.