MARIJANA PULJAK OŠTRO KREĆE U KAMPANJU

'Da pametniji popuštaju, budale bi vladale svijetom'

21.03.2017 u 12:05

Bionic
Reading

Kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Marijana Puljak krenula je u kampanju s vrha Marjana, predstavivši svoje najbliže suradnike i kandidate za dogradonačelnike: bit će to ekonomistica Natalia Bazina te Jakov Prkić, po profesiji fotoreporter, inače najagilniji vijećnik u dosadašnjem sazivu Gradskog vijeća

'Nije istina da pametniji popuštaju: da je tako, budale bi upravljale svijetom', poručio je Prkić citirajući 'Družbu Pere Kvržice'. Njegov motiv je prije svega pokušati uvesti komunalni red u Split, u čemu se dosad iskazao, te smatra da za taj cilj ne treba novac nego prije svega više discipline i postavljanja jakih granica prema onima koji ga krše.

Bazina, inače dugogodišnja voditeljica računovodstva u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, kandidaturom želi svojim sinovima i svim sugrađanima pokazati da se iskrenošću i upornim radom stvari mogu mijenjati nabolje i da Split može biti mjesto za kvalitetan život s dobrim uvjetima za odgajanje djece.

Premda je u najnovijoj anketi Ipsos Pulsa na trećem mjestu po potpori građana i bori se za ulazak u drugi krug, u kojemu bi ipak s lakoćom pobijedila HDZ-ovog Andru Krstulovića Oparu, Marijana Puljak zadovoljna je činjenicom da su se postotci udvostručili u odnosu na prošle lokalne izbore. Očekuje, naravno, pobjedu.

'Bit ćemo koncentrirani na program pametnog grada, doći ćemo do svakog građanina i uvjeriti ga da je zaista vrijeme za poštenu, vrijednu i moralnu gradsku vlast, za vlast zdravog razuma koja će nakon dugog niza eksperimenata uvesti promjene. Vrijeme je da Split napokon krene u 21. stoljeće', kazala je Puljak.

Komentirajući uspon Željke Keruma u anketama, kazala je da on nikada nije radio ništa osim što je pokušavao buditi simpatije kod građana. 'Ali, 21. svibnja nije vrijeme za simpatije, nego za ozbiljan rad. Mislim da će ovi rezultati ponukati mnoge Splićane da izađu na birališta i biraju promjene: dosta je bilo šale i igranja s novcem i budućnošću ovog grada', dodala je.

'Umjesto tjeranja velikih znanstvenika poput Ivana Đikića, umjesto bijega poduzetnika koji nemaju priliku ostvariti svoje potencijale, Split može biti mjesto najkvalitetnijeg života u Hrvatskoj jer ima sve predispozicije. Svi pričaju o njegovim potencijalima, a kada dođu na vlast koncentriraju se na svoje prijatelje, stranačke kolege i rodbinu umjesto na građane. To se treba mijenjati, a stranka Pametno je živi dokaz da politika može biti drugačija.'

Mršave rezultate SDP-a i HNS-a protumačila je kao rezultat njihovog rada na državnoj i lokalnoj razini te praksi političke trgovine i kupovanja vijećnika - no smatra da to vrijeme polako prolazi i da su građani svjesni da se promjene mogu dogoditi. HDZ-ovom Andri Krstuloviću Opari, kao 'jedina ozbiljna konkurentica', poručila je kratko i jasno:

'Čuvajte se.'