RAZRJEŠENJE OD DUŽNOSTI

Cvitan zatražio stegovno kažnjavanje Željke Pokupec

12.02.2015 u 18:29

Bionic
Reading

Dinko Cvitan, glavni državni odvjetnik RH, podnio je Državnoodvjetničkom vijeću zahtjev za pokretanje stegovnog postupka protiv Željke Pokupec, bivše županijske državne odvjetnice, sada zamjenice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćio je DORH na svojoj internetskoj stranici

Zahtjev za pokretanje stegovnog postupka protiv nedavno smijenjene Pokupec podnesen je zbog možebitnog izazivanja poremećaja u radu državnog odvjetništa, kao i ponašanja suprotnog resornom etičkom kodeksu.

Zahtjev za pokretanje stegovnog postupka je podnijet zbog sumnje na počinjenje stegovnih djela izazivanja poremećaja u radu državnog odvjetništva koje znatno utječu na djelovanje državnog odvjetništva i zbog ponašanja suprotnog Etičkom kodeksu državnih odvjetnika i zamjenika državnih odvjetnika kojim se nanosi šteta ugledu državnog odvjetništva i državnoodvjetničkoj dužnosti , s prijedlogom izricanja stegovne kazne razrješenja od dužnosti, stoji u priopćenju DORH-a

Podsjetimo, Pokupec je razriješena s mjesta zagrebačke županijske državne odvjetnice zato što je podignula optužnicu protiv Željka Sačića i Franje Drlje za ratni zločin u Gruborima i Ramljanina, a da o tome nije obavijestila DORH. Odvjetnički znalci kazali su da je ona i ranije činila greške te da je bila vjerna bivšem glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, što ju je sve na kraju i koštalo funkcije.

Vršiteljicom dužnosti zagrebačke županijske državne odvjetnice od 11. veljače imenovana je Sani Ljubičić, dotadašnja zamjenica ravnateljice USKOK-a.