KAKVA JE TO BOJA?!

Čudna pojava na zagrebačkoj Kustošiji

20.03.2014 u 10:27

  • +6

Zeleni potok u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić

Bionic
Reading

Potok Kustošak i ove je godine poprimio neobičnu zelenu boju. Ured za upravljanje u hitnim situacijama zaprimio je jučer obavijest od Županijskog centra 112 Zagreb o dojavama građana da je dio vodotoka potoka Kustošak onečišćen

Građani su prijavili da je vidljiva promjena boje vode u potoku i to u žarko zelenu boju. Prema informacijama Županijskog centra 112 Zagreb prva dojava građana je bila u jutarnjim satima.

'Na mjesto onečišćenja potoka u Voltinom naselju i kod raskrižja Ilice i Trga Hrvatskih obrambenih snaga izašli su policijski službenici. U skladu s procedurom izuzeli su uzorak onečišćene vode. Istom prilikom nije utvrđen izvor onečišćenja. O događaju je obaviješten glavni vodopravni inspektor Željko Makvić.


Državna vodopravna inspekcija će tijekom današnjeg dana zatražiti da nadležni vodočuvar ponovo obavi nadzor vodotoka potoka Kustošak u dijelu na kojem je uočeno onečišćenje te da se utvrdi izvor onečišćenja. U slučaju bilo kakvih novih informacija, Ured za upravljanje u hitnim situacijama obavijestiti će javnost', kažu.

Podsjetimo, ista se pojava dogodila i lani u svibnju.