U SURADNJI S LOKALNOM SAMOUPRAVOM

Crodux besplatnim gorivom pomaže u prijevozu dijela pomoći

20.05.2014 u 13:50

Bionic
Reading

Naftne kompanije povećale su u utorak cijene goriva na svojim benzinskim postajama, piše portal cijenegoriva.info. No dok su neke kompanije povećale cijene, drugi dio odlučio se na svoj način uključiti u pomoć unesrećenima na poplavljenim područjima

Prema informacijama koje je prikupio portal cijenegoriva.info, cijena jedne litre najprodavanijeg goriva u Hrvatskoj na Ininim postajama, Eurosupera 95, sada stoji 10,82 kune, što je poskupljenje od 13 lipa. Cijena jedne litre Eurodizela na Ininim benzinskim postajama pak poskupjela je za 12 lipa i sada stoji 10,04 kune.

Cijene naftnih derivata podigli su i Tiffon, Petrol te Adria Oil, a Lukoil bi to mogao učiniti danas nakon 14 sati, kada i inače mijenja cijene. Konzum benz za sada nije poskupio gorivo, ali će to vjerojatno učiniti sutra.

Točne cijene goriva mogu se pogledati na internetskom portalu cijenegoriva.info.

Dok je dio naftnih kompanija povećao cijene goriva, neki su se uključili i u pomoć poplavljenim područjima.

'Uprava Croduxa odlučila se pomoći unesrećenima u poplavama na način da se donira gorivo, uz napomenu da se donacije provode uz koordinaciju s županijama i lokalnim tijelima javne uprave s poplavama pogođenih područja odnosno organizacija koje surađuju s lokalnim tijelima', kazali su iz Croduxa za tportal.