KAOS U PODGORICI

Crnogorski Pride počeo suzavcem

20.10.2013 u 13:03

Bionic
Reading

U Podgorici je oko 11 sati krenula prva crnogorska Parada ponosa koju osigurava oko 2000 policajaca, no već na početku šetnje pripadnika LGBT pokreta bilo je incidenata

Policija je uhitila grupu huligana kod Sahat kule, a nešto iza 11 sati iz pravca grada čula se detonacija. Ubrzo su počeli neredi te se oko 500 huligana sukobilo s policijom. Razbijeno je nekoliko izloga.

Policajci su bacili suzavac, a nezadovoljni građani uzvratili su kamenicama. U gradu se čuju sirene policije. Povorka se zaustavila ispred Skupštine Crne Gore. Policija se obračunava s grupom mladića kod Alpe bara u Moskovskoj ulici.

Grupa starijih građana krenula je prema mjestu događaja uzvikujući: 'Ne dirajte nam đecu' i 'Hoćemo slobodnu državu'. Helikopter i dalje nadlijeće dio grada oko Maksima, u kojem se policija sukobila s grupom mladića.

Okupljeni građani kod restorana Maša uzvikuju: 'Batinaši, čuvate pe***, a bijete našu djecu!'

Grupa mladića pokušala je probiti blokadu, ali ih je policija spriječila u toj namjeri. U dijelu grada prema Maksimu vidi se dim.

Gradom odjekuju detonacije. Povorka se vraća iz pravca stare zgrade vlade prema Kraljevom parku, što joj je bila polazna točka.

Prema saznanjima Portala RTCG, policija je privela nekoliko osoba kod kojih su pronađeni Molotovljevi kokteli i šipke. Gradom su raspoređena i vatrogasna kola, a policija pješacima ne dopušta kretanje ulicama i bulevarima zatvorenima za promet.