OTPAD OD VJERE

Crkva i HDZ će izopćiti šamana Luku Hodaka

09.04.2009 u 08:34

Bionic
Reading

Protiv Luke Hodaka, načelnika Saborskog i šamana, sada je, nakon što je ogulinsko Općinsko državno odvjetništvo zatražilo istragu, ustala i Crkva. Naime, Hodaka se smatra odgovornim za smrt Ratka Barića koji je u novogodišnjoj noći preminuo u njegovu vigvamu nakon konzumiranja kompota od halucinogene bunike

Priprema se postupak izopćenja Luke Hodaka iz Katoličke crkve, neizravno je za Jutarnji list potvrdio i glasnogovornik Gospićko-senjske biskupije Draženko Tomić. 'Ekskomunikacija ili izopćenje ove vrste u nadležnosti je naše mjesne crkve, no ne mogu vam ništa komentirati jer postupak još nismo počeli', kratko je komentirao.

Vjernike u Saborskom Crkva priprema za postupak Hodakova izopćenja 'zbog otpada od vjere i krivovjerja'. 'Svi ti obredi su strani kršćanstvu, pa je time i dalje u sukobu s Katoličkom crkvom', rekao je župnik fra Slavko Antunović

'Izopće li me nakon svega što sam učinio za Crkvu u Saborskom, moći ću samo slegnuti ramenima i nastaviti dalje kao i dosad', poručuje Luka Hodak iz šume nedaleko od njegova vigvama gdje je pokušao pronaći mir od, kako kaže, hajke koja je pokrenuta protiv njega.

Županijski odbor HDZ-a Karlovačke županije na sjednici održanoj u srijedu navečer odlučio je da Hodak neće biti njihov kandidat za načelnika Općine Saborsko.

Dugogodišnji načelnik ove ličke općine i dalje ostaje članom stranke, no od općinske organizacije HDZ-a očekuje se da idućih dana predloži novog kandidata za čelnog čovjeka Saborskog.