PO MILANOVIĆEVOM NALOGU

Čović čisti Holding od Bandićevih direktora

12.01.2010 u 09:19

Bionic
Reading

Predsjednik Zagrebačkog Holdinga Ivo Čović, koji je produžena ruka Zorana Milanovića, navodno pokušava smijeniti sve Bandićeve direktore Holdingovih podružnica

Kako tvrdi izvor Jutarnjeg lista, polovica direktora nisu dorasla zadatku voditelja podružnica, a jedino što ih drži na radnom mjestu je upravo - Milan Bandić. U narednim mjesecima Čović će navodno predložiti smjenu između sedam i deset direktora te nekih članova Uprave.

Prijedlozi bi, s obzirom na to da je skupština tog trgovačkog društva s jednog člana (Milan Bandić) proširena na njih 11, trebali proći bez imalo zapinjanja. Kao što je otprije poznato, skupštinu čine oporbeni zastupnici u Gradskoj skupštini i SDP-ovci bliski Zoranu Milanoviću.

'Važno je napomenuti da se smjena kadrova neće predlagati samo zato što ih je na ta mjesta postavio Bandić. Smjenjivat će se isključivo nekompetentni kadrovi, a takvih u našoj tvrtki ima čak 50 posto. Primjerice, direktor Zagrebparkinga je čovjek kojeg je na poziciju instalirao Bandić, ali njega nećemo dirati jer izvrsno radi svoj posao. S većinom ostalih direktora to, nažalost, nije slučaj', kaže sugovornik Jutarnjeg.

Prva na redu bi trebala biti šefica javne nabave Lidija Tomić. Osim što joj kao članici SDP-a koja je otvoreno podržavala Bandića u njegovoj kampanji prijeti izbacivanje iz stranke, Čović navodno gori od želje da je se riješi.

No još su neki direktori Čoviću trn u oku. Prije svega tu je direktor Arene Zdenko Antunović kojem je Čović već slao interne revizije u tvrtku kako bi mu prišio barem nešto da ga se riješi. I sam Antunović je svjestan da mu gori pod petama, a to je u više navrata priznao u izbornoj noći u stožeru Milana Bandića. Ništa bolje na kladionici ne stoje ni direktor ZET-a Ivan Tolić, Zagrebačkih cesta Srećko Vučković i Čistoće Marko Melčić.

Izbori u lokalnim organizacijama SDP-a, pa tako i u zagrebačkom SDP-u, sljedeći su kroz koje će uskoro morati proći ta stranka. Otkako Bandić više nije član SDP-a, funkciju šefa gradske organizacije obnašao je Ivo Jelušić. No na Glavnom odboru stranke koji je zakazan za subotu trebalo bi se odlučiti kada će se krenuti u izbore, odnosno kada će se s njima nastaviti jer su bili prekinuti upravo zbog predsjedničkih. Za petak je sazvano Predsjedništvo SDP-a na kojem će se, neslužbeno se doznaje, odlučivati o budućnosti Bandićevih ljudi u stranci.

'Bilo bi u redu da odu svi koji su aktivno radili u njegovu stožeru', rekao je Jurica Meić. Ali jedan visokopozicionirani član SDP-a, koji je želio ostati anoniman, smatra da ne bi trebalo ići u masovnu čistku.

'Jasno je da za Bandićem nije krenuo nijedan predsjednik zagrebačkih mjesnih organizacija i svaka represija nad 'malim' članovima mogla bi jako oslabiti SDP', rekao je taj anonimni član stranke.

Dosad su se za predsjednika zagrebačkog SDP-a kandidirali Ivo Jelušić, Željka Antunović i Davor Bernardić.