rešetanje u saboru

Ćorić je prije šest mjeseci znao za sukob u Fondu za zaštitu okoliša; Bulj: Hoćete li dati ostavku?

26.09.2019 u 09:55

Bionic
Reading

Tijekom saborske rasprave o Zakonu o obeštećenju radnika trgovačkog društva Plobest d.d., ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić susreo se s pozivom na ostavku. Naime, zastupnik Mosta Miro Bulj podsjetio ga je da je prije pola godine bio upoznat sa sukobom u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, čiji će direktor Dubravko Ponoš danas najvjerojatnije ponuditi ostavku, te da na njega nije ni odgovorio

'Bili ste suočeni sa zastupničkim pitanjem oko sukoba Ponoš - Kotarac. Bili ste upozoreni prije šest mjeseci i niste se ni udostojali odgovoriti. Hoćete li dati ostavku?' pitao je ministra zastupnik Bulj. Ministar je na to tek odgovorio: 'Insinuacije jednostavno nisu utemeljene.'

Podsjetimo, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš u četvrtak će održati novu konferenciju za novinare o aktualnim zbivanjima nakon što je objavio da ga tajno snimljenim razgovorom ucjenjuje predsjednik Radničkog vijeća u Fondu Mislav Kotarac.

Novu konferenciju za novinare Ponoš će održati u 10 sati u prostorijama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na Radničkoj cesti 80, najavili su iz Fonda, prenosi.

  • +16
Sjednica Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na konferenciji za novinare u utorak Ponoš je objavio audiosnimku prijetnji i uvreda koje je prije godinu dana izgovorio bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu, ustvrdivši kako ga tim tajno snimljenim razgovorom Kotarac ucjenjuje.

Ponoš, koji je i član Predsjedništva HNS-a, nakon konzultacija s vodstvom stranke dao je mandat na raspolaganje na sve funkcije u HNS-u, a za sada se ne zna hoće li podnijeti ostavku u Fondu, što od njega očekuje HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar. Ponoševu ostavku zatražio je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.