kao i bf4

CoD: Ghosts ljepši na PlayStationu 4 nego novom Xboxu

31.10.2013 u 13:50

Bionic
Reading

Iz Activisiona je potvrđeno da će ljubitelji Call of Duty franšize na PlayStationu 4 igru moći zaigrati u 1080p razlučivosti, dok će se vlasnici Xbox One konzole morati zadovoljiti sa 720p

Nakon što su EA i DICE potvrdili da će Battlefield 4 na PlayStationu 4 biti prikazan u razlučivosti od 900p, a na konkurentnoj konzoli u 720p, Activision nešto slično objavljuje i za 'Ghosts'. Naime, novi Call of Duty tako će na Sonyjevoj next-gen konzoli imati razlučivost od 1080p, a na novom Xboxu 'tek' 720p.

 

Naravno, posljedica je to značajno veće grafičke moći PlayStation 4 konzole. Iz Activisiona naglašavaju da će obje igre raditi u vrlo glatkih 60 FPS-a. Kada bolje promislimo, ovo i nije razlog za brigu s obzirom da i dalje veliki broj ljudi ne posjeduje ekrane sposobne za prikaz 1080p razlučivosti. No, s druge strane, postavlja se pitanje kako će se novi hardver nositi s igrama u budućnosti s obzirom da smo svi očekivali da će 1080p s novom generacijom jednostavno postati standard od kojega se neće uzmicati.

 

 

Isto tako, PlayStation 4 ekskluziva Killzone: Shadow Fall dolazi u 1080p razlučivosti, no sa singleplayerom zaključanim na 30 sličica u sekundi i multiplayerom 'koji povremeno dolazi do 60 fps-a'. Nadamo se da će nadolazeći naslovi ipak biti bolje optimizirani i da će se novi hardver pokazati boljim no što sada izgleda.