MINISTAR NA SUDU

Čobanković dvadeset minuta čekao Godota

16.06.2011 u 10:46

Bionic
Reading

Zbog bolesti prvookrivljenog Svjetlana Stanića odgođena je rasprava na Županijskom sudu u Zagrebu na ponovljenom suđenju za slučaj Mali maestro, na kojem je danas trebao svjedočiti ministar poljoprivrede Petar Čobanković

Odvjetnici okrivljenog su predložili, a sud uvažio, da Čobanković ne svjedoči bez prisutnosti Stanića. Tako je danas izvanraspravno samo saslušan Nenad Mađar, a novo ročište je zakazano za 8. srpnja.

Iako se na vrijeme pojavio na sudu, ministru je malo nedostajalo da ne prisustvuje ročištu. Naime, iako je na pozivu stajalo da je rasprava u dvorani 79, na porti su Čobankovića zajedno s novinarima uputili u dvoranu B.

Stajao je tako ministar pred vratima suda dvadesetak minuta da bi se, nakon što su novinari nazvali odvjetnike, ispostavilo da je čekao Godota. Kada su čuli što se dogodilo, na licu mjesta su se pojavili pravosudni policajci, čijom su greškom svi završili na krivom mjestu, i odveli okupljene do dvorane 79.

'E sad je upitno zatvaranje poglavlja 23 i ne gine nam monitoring', dobacili su novinari ministru u šali, na što se on samo nasmijao.

'Disciplinirano sam čekao dvadesetak minuta. Stajo sam u redu zajedno s ostalim građanima na ulazu. Poštujem kućni red i stigao sam na vrijeme, ali imam ja i drugih obaveza', požalio se ministar sutkinji Mihaeli Grahovac koja mu se ispričala za pogrešku pravosudnih policajaca.