SPORNA TRANSAKCIJA

Vujnovac prodao stan članu uprave HEP-a uz diskont: 'Trebalo ga je renovirati'

19.09.2023 u 20:14

Bionic
Reading

Član uprava HEP-a Tomislav Šambić kupio je stan od 142 kvadrata i tri garažna mjesta 2021. za 280.000 eura a Vujnovac ga je 2017. platio 318.700 eura. Iz njegova kruga kažu: 'U taj stan je trebalo ozbiljno uložiti zbog renoviranja'

Prozivajući premijera Andreja Plenkovića za zataškavanje afere s plinom, Mostov saborski zastupnik Zvonimir Troskot ustvrdio je da je član uprave HEP-a Tomislav Šambić sklopio ugovor o kupnji nekretnine s Pavom Vujnovcem.

Premijer Plenković je rekao da on, niti Vlada ne može znati da je netko kupio stan, a Troskota je prozvao odakle mu takve informacije.

U zemljišnim knjigama i gruntovnici vidljivo je da je Tomislav Šambić, koji je član uprave HEP-a već skoro pet godina, zaista u proljeće 2021. godine kupio stan od Pavla Vujnovca, vlasnika Enna Grupe i Prvog plinarskog društva, piše 24 sata. I za njega je izdvojio nižu cijenu nego kad je Vujnovac taj stan kupio od svoje tvrtke PPD.

Riječ je o peterosobnom stanu koji se proteže na dvije etaže, šestom i sedmom katu zgrade na Trnjanskoj cesti u Zagrebu. Stan ukupno ima skoro 142 četvorna metra, te uz njega idu i tri garažna mjesta. Prema ugovorima iz gruntovnice, Šambić ga je kupio krajem veljače 2021. godine za 280.000 eura.

Vujnovčeva tvrtka PPD je isti stan kupila u veljači 2012. godine. Kao direktor PPD-a, Vujnovac je potpisao ugovor s investitorom Euroblokom. Kupoprodajna cijena stana je bila 376.750 eura.

Osoba blika Vujnovcu pojasnila je Vujnovac iznajmljivao stan nekoliko godina i prodao ga nakon petrinjskog potresa, pa je u stan trebalo uložiti ozbiljan novac. 'Nema govora o nikakvom utjecaju na Šambića jer on odluke ne donosi samostalno, nego ih donosi uprava kolektivno', tvrdi taj sugovornik.