SASVIM OTVORENO

Ćiro o ministru Jovanoviću, ali i preuzimanju 'kockastih'

27.03.2012 u 00:20

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević gostovao je u emisiji Tribina.hr gdje se dotakao sitaucije u hrvatskom nogometu, ali i reprezentaciji. Ćiro je opleo po ministru Jovanoviću, no isto tako je istakao svoju kandidaturu za izbornika Hrvatske

Miroslav Ćiro Blažević i sa preko 70. godina na leđima i dalje nema namjeru stati. Završio je svoju avanturu u Iranu, no namjerava se tamo vratiti. A isto tako Ćiro bi mogao postati najstariji izbornik neke europske reprezentacije i to ako preuzme Hrvatsku. Sve te teme Ćiro Blažević je pretresao u emisiji Tribina.hr.

'Meni je u Iranu tako dobro da ću se vratiti sigurno. Tamo ne postoji fenomen koji je nama poznat i lakše se tamo živi. Ja pripadam hrvatskom narodu i ne želim da me se krivo shvati, ali meni je tu najteže, započeo je Blažević pa se onda dotaknuo stanja u hrvatskom klupskom nogometu.

'Pratim hrvatski nogomet i problem je evidentan. Ne vjerujem da je igdje tako kompleksna i neregularna situacija kao kod nas. Vidim da ministar želi napraviti neke poteze, a to može biti fatalno. Njegova odlučnost s radikalnim promjenama nikad ne donosi dobro u sportu.', kazao je Ćiro Blažević te nastavio pričati o stanju u hrvatskom klupskom nogometu.

'Nije tajna da se želi srušiti Zdravka Mamića i Markovića, pa to i sam ministar tvrdi. On radi diplomatsku grešku jer se to tako ne radi. Ministar laže da nema instrumente da sruši koga hoće. On je ministar on može srušiti koga želi. Najvažniji je narod. Ne može ni ministar ni predsjednik države povlačiti poteze koji se neće svidjeti narodu. Ja ću uvjeriti sve one da Dinamo neće egzistirati onako kao što to sada kad je tamo Mamić.

Dotakao se 'trener svih trenera' i hrvatske nogometne reprezentacije, ali i priče da bi upravo on mogao ponovno preuzeti 'kockaste'.

'Ja nemam pravo da bilo što skrivam. Da, Mamić je rekao da sam najozbiljniji kandidat ako Bilić odstupi, ali ja sebi ne mogu priuštit da me se ne prihvati aklamacijom. Ne mogu si priuštiti – Ćiro pederu. Nikad nisam bio bolji trener nego sada. Još uvijek sam u stanju nadahnut nacionalni tim da igra onako kako to narod želi. Bilić je napravio smjenu generacije na skoro bezbolan način. A to je jako teško. Mi smo skloni da gledati reprezentaciju po zadnjoj utakmici koja je bila sa Švedskom, a ne po recimo utakmici s Turskom a upravo se na toj utakmici vidjelo da su Hrvati najbolji nogometaši na svijetu, a svi su mi se smijali kad sam ja to govorio'.