ODLAZI IZ HDZ-A

Ćiro Blažević predvodi Bandićevu listu u dijaspori

09.08.2016 u 11:19

Bionic
Reading

Proslavljeni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević na ovim će se izborima politički aktivirati i naći se na listi na dijasporu. No, ne na HDZ-ovoj, iako je tu stranku godinama simpatizirao, već se odazvao pozivu Milana Bandića, otkrio je Blažević u intervjuu Nacionalu

U razgovoru za Nacional Ćiro Blažević objasnio je kako se odazvao na poziv Bandića jer je uvjeren da mu može pomoći, a da Bandić može pomoći Hrvatskoj. 'A on je ipak HDZ. Znaš, kad dođe čas, on će se ipak prikloniti HDZ-u. Neće se prikloniti Zoranu Milanoviću jer je s njim u ratu', pojasnio je Blažević u razgovoru za Nacional.

Svoj odlazak najavio je i Milijanu Brkiću. 'Ima, kaže, dosljednih ljudi. Meni HDZ može napraviti što hoće, ali ja ću uvijek biti za HDZ. A ja mu kažem: Vaso, to si ti, ja nemam tako široku dušu. Ja sam ti malo tašt. I logično da odlazim nakon što ste me brutalno odbacili. Neću se ja sad tebi predstavljati da sam veliki čovjek. Nažalost, ne mogu reći da si mi napravio dobro, ako nisi. Ja znam da nisam budalastiji od vas. I da sam svoju vjernost manifestirao onda kad je većina njih bila u rupama, a mene ste šutnuli kao starog idiota. A ja nisam stari idiot. Sad ću vam pokazati. I onda sam mu rekao: idem Bandiću, da vam pokažem da imam još raju iza sebe. Naime, nisam se ja sam gurao, mene je Bandić zvao', kazao je Blažević za Nacional.

Prokomentirao je i novog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. 'On je mene definitivno kupio kad je na skupu HDZ-a rekao da ne može stranka biti žrtva jednog čovjeka. Znao je, toliko je mudar, da će naići na jedan otpor jer je u to vrijeme bila euforija za Karamarkom, ali on je to ipak rekao. Kapa mu do poda', poručio je Blažević.

Međutim, kazao je i da samo čeka da Plenković 'kompromitira tu svoju dosljednost' te se boji da hoće u prvoj prilici.