ZATVORENE BANKE

Cipar ograničio podizanje s bankomata na 100 eura dnevno

24.03.2013 u 19:40

Bionic
Reading

Glasnogovornik banke Cyprus Popularni banke kazao je da se nova mjera primjenjuje od 13 sati po lokalnom vremenu te da će ostati na snazi sve dok banke ponovo ne otvore vrata svojih poslovnica

Središnja banka u Cipru ograničila je u nedjelju limit podizanja financijskih sredstava s bankomata u dvije najveće banke na otoku i on sada, umjesto 260 eura, iznosi 100 eura po danu, piše Reuters.

Mjere su to koje su poduzete nakon što su od zatvaranja poslovnica banaka u petak mnogi građani u strahu od gubitka ušteđevina pohrlili na bankomate kako bi s njih izvukli što veću količinu financijskih sredstava sa svojih računa.

Glasnogovornik banke Cyprus Popularni banke kazao je da se nova mjera primjenjuje od 13 sati po lokalnom vremenu te da će ostati na snazi sve dok banke ponovo ne otvore vrata svojih poslovnica. To bi se trebalo dogoditi u utorak ili kada se dobije potvrda o daljnjem primitku financijske pomoći od Europske središnje banke. Vladin dužnosnik koji nije želio biti imenovan potvrdio je da se ograničenje primjenjuje i na Ciparsku banku.