ŽELJKA ANTUNOVIĆ NA VRUĆEM STOLCU

'Čini da je moj grijeh veći nego Duška Ljuštine'

27.01.2010 u 22:41

Bionic
Reading

Željka Antunović, koja se nalazi u otvorenom sukobu s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, u emisiji 'Na vrućem stolcu radija 101' rekla je da su svi SDP-ovci godinama bili bandićevci, jer su ga podupirali, pljeskali mu i glasali za njega

'Ja nisam ni u jednoj Bandićevoj kampanji sudjelovala pa makar me proglasili lošom SDP-ovkom. Bandićevci su bili svi, svi su ga birali', rekla je Antunović. Ona kaže da ne spada ni u jednu struju unutar SDP-a ni bandićevce ni milanovićevce, već u SDP-ovce.

'Moji su problemi počeli kad sam najavila kandidaturu za čelno mjesto SDP-a u Zagrebu, pa ja ne smatram da je to neka velika ambicija', rekla je Antunović. Rekla je da je ona prva ustala protiv samovolje Milana Bandića, a oni koji nju danas prozivaju svojedobno su mu najglasnije pljeskali. Na pitanje je li joj je žao što je otišao Duško Ljuština nakon 44 godine u SDP-u rekla je da joj je žao svakoga tko ode, ali kako oprezno daje izjave, čini se da bi se mogao i vratiti.

'Čini mi se da sam veći grijeh ja napravila nego Ljuština', rekla je ona.

Propast Radija 101

Na početku emisije osvrnula se i na probleme Radija 101.

'Vi ste privatna tvrtka i svi koji misle da bi država ili grad trebali pomoći Radiju 101 mislim da nisu u pravu', mišljenja je Antunović. Rekla je da smatra da je Radio 101 kulturno dobro koje treba opstati. Predložila je da se osnuje jedan fond, ne onaj s Djevičanskih otoka, recimo 101 fond u koji bi uložili svi koji ga vole, onih 100 tisuća ljudi koji su svojedobno ustali zbog njega ili su proistekli s ovoga radija poput Dobrivoja Kebera, Veljka Jančića, Hloverke Novak Srzić, ili Željke Ogreste.

Na optužbe da nije jasno i glasno podržala SDP-ova predsjedničkog kandidata, Željka Antunović odgovara kako je ona jasno i glasno stala iza Ive Josipovića rekavši da je on kandidat SDP-a. Krunski dokaz protiv nje da je ona navodno 'bandićevka' je gostovanje u emisiji 'Nedjeljom u 2' i odgovor na pitanje ima li Bandić šanse. 'Tada sam ja na pitanje o Milanu Bandiću prije početka kampanje i prije njegove kandidature odgovorila: 'Nisam vam ja dobar prognozer.

Ovoga trenutka svi kandidati imaju šanse i na kraju prvoga kruga bit će jasno tko ima najviše šanse.' Na pitanje o što misli koji su motivi Bandića nagnali da se kandidira za predsjednika Republike – bankrot Zagreba, kaznene prijave ili nešto treće ona odgovora: 'Svi su mu pljeskali, svi su mu davali vjetar u leđa, šetao se po Hrvatskoj i čovjeka je ponijelo. Procijenio je da je najbolji trenutak, čovjek je najboljim godinama, mislio je da će mu to biti kruna karijere i otišao je.' Zbog suradnje s Bandićem nije trebalo raspuštati ogranke, smatra ona, već kazniti odgovorne i vodstva ogranaka. 'Nije trebalo razbijati svoju vojsku, a članstvo je vojska', rekla je Antunović.

Kaže da nikakvog dogovora s HDZ-om ne smije biti. 'Moramo biti oporba, jer ako to prestanemo, neće nas biti. 'Mi imamo obavezu prema svojim biračima iako smo oporba, a ne prema Jadranki Kosor', mišljenje je saborska zastupnica SDP-a.
Što se tiče premijerke Kosor, Antunović je zadovoljna kako se nametnula u jednoj takvoj stranci poput HDZ-a, jer priznaje da je ženama ipak mnogo lakše u SDP-u. Konkretno ne zna koliko daleko će ići njezina protukorupcijska ofenziva.

'Sanader je vršio pritisak na pravosuđe, a Kosor ga ne čini pa su se stvari počele otvarati. Pitanje je koliko će ona daleko moći ići, jer bi pola HDZ-a moglo završiti u zatvoru', objasnila je Antunović uz smiješak.