oslabio interes

Cijepljenje na Velesajmu: Četvrtina onih koji dolaze su strani državljani

13.08.2021 u 14:05

Bionic
Reading

U posljednja 24 sata zabilježeno je 308 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1640. Među njima je 199 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 21 pacijent. Preminule su 2 osobe.

U Zagrebu se radnim danima cijepiti može na Zagrebačkom Velesajmu. Današnja voditeljica cijepnog punkta na Zagrebačkom Velesajmu dr. Sanja Prlić za HTV kaže kako je raspored cijepljenja idući tjedan isti kao i ovaj - u ponedjeljak, srijedu i petak cijepi se u jutarnjoj smjeni od 8 do 12 sati, a utorkom i četvrtkom cijepljenje je organizirano u popodnevnoj smjeni od 15 do 19 sati.

Cijeli tjedan je i dalje otvoren javni poziv te se cijepi Johnson & Johnsonom. U petak će uz to cjepivo biti dostupno i cjepivo Moderne.

Prlić je, kaže, zadovoljna odazivom građana na cijepljenje, iako je manji u kolovozu, što je i očekivano zbog godišnjih odmora. Stranci se također, kaže, dolaze cijepiti na javni poziv. Četvrtina osoba koje se dolaze cijepiti upravo su strani državljani.

Hrvatska obala ostala je narančasta na novoj koronakarti Europe, a sada je, zbog rasta broja novozaraženih, u toj zoni i Zagreb, u kojemu je u protekla 24 sata zabilježeno 85 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

'Očekivana je situacija da Zagreb pređe iz "zelenog u narančasto", jer se u grad vraćaju osobe koje su bile na godišnjem odmoru, to su povratnici iz drugih županija, odnosno drugih zemalja', kaže Prlić.

Današnja voditeljica cijepnog punkta na Zagrebačkom Velesajmu apelira na mlađe odrasle osobe, u dobi od 20 do 35 godina, da se cijepe nakon povratka s godišnjeg odmora kako bi se broj zaraženih u Gradu Zagrebu smanjio.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ