SUMO MALTEZER

Chirac u bolnici zbog ugriza depresivnog psa

22.01.2009 u 11:38

Bionic
Reading

Bivšeg francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca ugrizao je njegov pas Sumo, priopćila je supruga Bernadette u intervjuu za magazin VSD

PARIZ- 'Jučer smo imali dramatičan dan. Sumo je ugrizao mog muža', povjerila se Bernadette Chirac, dodajući da je njihov ljubimac, maltezer Sumo, posljednjih godina postao nasilan i da je sklon bezrazložnim napadima.

Sumo zbog 'napada ludila' prima antidepresive, ali je, unatoč tretmanu, ugrizao svog vlasnika.

'Ugrizao je mog supruga prilično jako, ali on će se sigurno oporaviti u idućih nekoliko tjedana', rekla je žena bivšeg francuskog čelnika.

Jacques Chirac (76), koji je bio na čelu države 12 godina, odveden je u bolnicu u Parizu, odakle je nakon liječničkog tretmana poslan na kućno liječenje.

Pas je ime dobio po japanskom sumo hrvanju, čiji je Chirac veliki ljubitelj. Poludjelog maltezera bivši predsjednik dobio je na poklon od unuka Martina.

Nedavne ankete pokazale su da je Chirac, otkako je napustio administraciju, postao najpopularniji političar u Francuskoj - osvojio je simpatije čak 70 posto stanovnika te države. U posljednjim danima mandata 2007. naklonjeno mu je bilo svega 50 posto Francuza.