ISTRAGA U TIJEKU

Čelnici Varaždinskih vijesti dobili mjesec dana pritvora

05.05.2011 u 19:28

Bionic
Reading

Otvorena je istraga protiv Ernesta Fišera, Svebora Fischera i Davora Mašića, čelnih osoba Varaždinskih vijesti, kojima je određen i pritvor u trajanju od mjesec dana

Istraga je otvorena i protiv poduzeća Varaždinske vijesti d.o.o., kao i tvrtke Varaždinec plus, dok će se naknadno odlučivati o prijedlogu za zabranu opterećenja i otuđenja imovine u vlasništvu trojice pritvorenika.

Istraga protiv direktora te glavnog i odgovornog urednika Varaždinskih vijesti, njegovog zamjenika te voditelja marketinga otvorena je zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti, kao i zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Ukupna šteta kaznenim djelima, kako je rečeno prilikom privođenja osumnjičenih, procjenjuje se na od 4,4 milijuna kuna. Od toga iznosa, 350 tisuća kuna nepripadna je imovinska korist koju je kaznenim djelima stekao Varaždinec Plus, poduzeće u suvlasništvu Fischera i Mašića, dok se nepripadna imovinska korist Varaždinskih vijesti d.o.o. procjenjuje na 320 tisuća kuna.

Pritvor protiv Ernesta Fišera i sina Svebora Fischera istražna sutkinja odredila je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela, dok je protiv Mašića pritvor određen samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.