lokalni izbori

Čehok najavio kandidaturu za novi mandat varaždinskog gradonačelnika, pa kritizirao Čačića: One-man band show i diktatura

17.04.2021 u 14:11

Bionic
Reading

Aktualni gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok u subotu je najavio kandidaturu za novi mandat, a ovoga puta s nezavisnom listom će ići i na razini županije gdje će kandidat za varaždinskog župana biti Mario Lešina

Čehok je rekao da su posljednje četiri godine, i unatoč pandemiji, bile godine rekordnih ulaganja u gradu Varaždinu.

„Imali smo i veliku pomoć, visoku apsorpciju europskih fondova. Mi smo danas grad koji daleko najviše europskog novca ima po glavi stanovnika u Hrvatskoj“, izjavio je Čehok.

Najavio je da bi u novom mandatu mogli povući i do 1,5 milijardi europskoga novca. Izdvojio je ulaganja u gospodarstvo, kroz subvencije obrtnicima i poduzetnicima koji su najviše pogođeni korona krizom, te nove investicije u Gospodarskoj zoni Brezje.

Pojasnio je zašto ovaj put idu s nezavisnom listom i na razini županije.

„Iznimno smo nezadovoljni ponašanjem županije koja je postala one-man band show i pretvorila se u diktaturu. Jedan čovjek odlučuje o svemu, a nije više dorastao. To je čovjek koji se posvađao sa svima“, izjavio je Čehok za aktualnog župana Radimira Čačića.

Kandidat za varaždinskog župana bit će Mario Lešina.

„Mi na ove izbore izlazimo pod sloganom 'Zajedno', jer je zajedništvo upravo ono što može biti zamašnjak razvoja u sljedećom četverogodišnjem razdoblju. Mi trebamo župana u sljedećih četiri godine koji će surađivati umjesto da opstruira“, rekao je Lešina.

Naglasio je da će inzistirati na policentričnom razvoju i spuštanju nekih funkcija županije na jedinice lokalne samouprave.

Kandidat za zamjenika župana bit će Marijan Cingula, a za zamjenika gradonačelnika Zlatan Avar, koji je Čehokov zamjenik i u aktualnom mandatu.