koronavirus

Čakovčanima se odgađa plaćanje komunalnih računa

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 20.03.2020 16:10
  • Objavljeno 20.03.2020 u 16:10
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Čakovčanima je u petak, kao mjera za sprječavanje širenja koronavirusa, do daljnjega odgođeno plaćanje računa za komunalne usluge, koje će moći platiti kad se stanje normalizira i otvore blagajne

To su računi za komunalne naknade i postupanje s otpadom koji su pod ingerencijom Grada Čakovca i Gradskoga komunalnog poduzeća ČAKOM-a, te računi za vodoopskrbu i kanalizaciju Međimurskim vodama i za plin Međimurjeplinu.

Iz Gradske uprave poručuju kako će se računi moći platiti nakon što se stanje normalizira i otvore blagajne, a Grad i gradska poduzeća neće naplaćivati kamate.

Grad Čakovec oslobodio je roditelje plaćanja dječjih vrtića, a mjesto za dijete je osigurano. Stipendisti ne moraju do daljnjega vraćati stipendije, a odgađa se i naplata spomeničke rente.

Ukidaju se naplate zakupa javnih površina i poreza na zakup javnih površina za ugostiteljske objekte.

Do daljnjeg se odgađa obveza uplate poreza na potrošnju, a Grad Čakovec razmotrit će smanjenje stope za razdoblje nakon završetka tih mjera.

Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač rekao je da se odgodama i oslobađanjima od plaćanja građanima i poduzećima barem malo želi olakšati svakodnevica.

"To su prve mjere, ovisno o razvoju situacije, u okviru naših ovlasti, donosit ćemo ih još", najavio je Kovač i dodao kako je svrha svima olakšati ovu situaciju.

"Građani i poduzeća su nam važni isto kao i osiguravanje normalnog funkcioniranja sustava", istaknuo je.

Grad Čakovec će, ovisno o trajanju i opsegu posebnih mjera usmjerenih na sprječavanje širenja virusa, odlučivati o dodatnim odgodama i oslobađanjima, posebno vodeći računa o stanju u gospodarstvu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!