HNS NA CVJETNOM TRGU

Čačić: SDP u Zagrebu je kao HDZ u Hrvatskoj

15.05.2009 u 22:55

Bionic
Reading

Čelništvo Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati (HNS) pozvalo je večeras na završnom predizbornom skupu na Cvjetnom trgu Zagrepčane da iziđu na lokalne izbore i glasuju za HNS, istaknuvši da će ta stranka u Gradskoj skupštini biti kontrola svake vlasti u Zagrebu

ZAGREB - Nositelj HNS-ove liste za Gradsku skupštinu Radimir Čačić, počasna kandidatkinja za zagrebačku skupštinu Vesna Pusić i predsjednica zagrebačkog HNS-a Alenka Košiša Čičin-Šain predstavili su skupštinske kandidate i nositelje lista za vijeća gradskih četvrti.

Ustvrdivši da je sadašnja vlast dovela državu pred stečaj te da je opterećena aferama, Čačić je rekao kako je sve što je oznaka HDZ-ove vlasti (u državi) to je SDP-ove u Zagrebu. Model politike i u HDZ-u i u SDP-u je isti: vlast radi vlasti, vlast bez vizije, strategije i sposobnosti, istaknuo je.

Čačić je ustvrdio da je SDP-ova vlast u Zagrebu od početka do danas utrošila stotinu milijarda kuna bez ijednog razvojnog projekta. Za uređenje Bundeka, koji je krunski Bandićev samostalni projekt, potrošen je samo jedan promil tog novca, izjavio je Čačić.

Uz to, na SDP-ovim plakatima ponosno se ističu, kako je kazao Čačić, "skupi i neuspješno vođeni projekti", kakvi su Muzej suvremene umjetnosti i "Arena Zagreb", koji su "loše i skupo" realizirani u suradnji s državom.

Čačić je pozvao građane da podupru HNS-ovu viziju Zagreba kao grada modernih tehnologija, znanosti te grada koji nije ograničen skromnim mogućnostima jednog čovjeka.

Pusić je, uz ostalo, upitala znaju li Zagrepčani da "Arena Zagreb" još uopće nije plaćena, da je bazen u Utrinama plaćen 18 milijuna kuna više nego je planirano, da su stanovi izgrađeni u Sesvetama (Sopnica-Jelkovec) 380 eura skuplji po četvornom metru nego su trebali biti te da je u tom naselju "zarobljeno" sto milijuna eura neprodana stambenog prostora po skupljoj cijeni. "Ja ne znam znaju li to građani, ali gradski SDP je to morao znati i morao je to spriječiti", rekla je Pusić.

Naglasila je kako je važno da građani saznaju što stoji iza lijepih sličica na SDP-ovim plakatima i koliko je njihova novca, koliko nestala novca i neplaćenih računa te koliko izmišljenih uspjeha. Pusić je kazala da je zadaća HNS-a na ovim izborima ući u Gradsku skupštinu i osigurati učinkovit nadzor vlasti, a Košiša Čičin-Šain da HNS građanima nudi promjene u načinu vođenja grada, upravljanja gradskim poduzećima i gradskim resursima te promjene u raspodjeli gradskog proračuna.